Povezano

DIVLJAČKI NAPAD: SENEGALSKI KOŠARKAŠ ŠAKOM UDARIO NAŠEG REPREZENTATIVCA I SLOMIO MU VILICU


Sredinom treće dionice Toure je brutalno udario Halilovića koji je tek nakon nekoliko sekundi shvatio da je ozbiljno povrijeđen, nakon čega se želio fizički obračunati sa Senegalcem.

- Marketing -

Kako prenosi L’equipe, Haliloviću je nakon pregleda ustanovljena fraktura vilice i van terena će biti najmanje tri mjeseca te je malo vjerovatno da će zaigrati do kraja sezone., prenosi “Hayat“.

Boubacar Touré će se pojaviti pred disciplinskom komisijom narednih dana, a suočava se s vrlo teškom kaznom koja bi, s obzirom na okolnosti, mogla varirati od nekoliko mjeseci do suspenzije do kraja sezone.

Senegalac je na društvenim mrežama iznio djelomično izvinjenje, osuđujući “mnoge niske udarce” svog protivnika, ali priznajući da je “pretjerao”.

To ne opravdava moje ponašanje i nije bilo dobar primjer za mlade navijače. Izvinjavam se Miralemu Haliloviću, njegovim saigračima kao i mojim – napisao je Toure.

Metropolitans za koji nastupa Halilović je na kraju izgubio rezultatom 80:67, a Zmaj je postigao 13 poena za 16 minuta provedenih na parketu.- Marketing -

Najnovije

Popularno