Direktor zaposlio kćer u školi u Zagvozdu, a ovako se pravda: ‘Pa nije mi više kći, udala se’

0

Kći Tončija Vuksana radi u računovodstu OŠ Zagvozd iako nema odgovarajuće iskustvo. U prosvjeti inače rade on, ali i njegova snaha, te nećakinja

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Tonći Vuksan (HDZ) godinama je bio načelnik Podbablja, male općine u dalmatinskom zaleđu. Danas je ravnatelj osnovne škole u Zagvodu. U prosvjetu je otišao kad je Općina dosegnula vrtoglave milijunske gubitke.

Ako je vjerovati diplomi, Tonći Vuksan studirao je nevjerojatnih 27 godina. Pedagogiju u Zadru upisao je 1980., a završio 2007. godine. Vuksan se, kako su nam pričali njemu bliski ljudi iz Zagore, voli hvaliti prijateljstvom s Momirom Karinom, pomoćnikom ministra obrazovanja. Kad su se lani provjeravale diplome u školstvu ova Vuksanova nije bila upitna. Nikom nije bilo čudno da je čovjek mogao nastaviti fakultet nakon više od dva desetljeća. Prije nego je postao ravnateljem škole, Vuksan je u njoj zaposlen na mjesto pedagoga. Iako ranije imao takvog radnog iskustva, osim ako nije bio pedagog u HDZ-u.

Tonći Vuksan danas ima i nevjestu te nećakinju koje rade u prosvjeti. A od nedavno je i njegova kći, koju se može pronaći na fotografijama sa stranačkih skupova u majici s logom HDZ-a, ali i na kandidacijskim listama i objavama Mladeži HDZ-a Podbablje, baš prije par dana primljena da radi u školi u kojoj je on ravnatelj. U računovodstvu. Iako žena nema takvog radnog iskustva. Što znači da će vlastitom ocu potpisivati putne naloge i slično.

S Vuksanom smo, stoga, malo porazgovarali.

I snaha, te nećakinja Tončija Vuksana rade u prosvjeti
Jeste li vlastitu kćer zaposlili na mjesto šefice školskih financija?

– Eeeem.. je.

Je li se javljalo još osoba na to radno mjesto?

– Naravno.

Je li točno da su se javile magistrice ekonomije koje su radile praksu u računovodstvu vaše škole?

– Te druge će se javit kad bude natječaj. Ovo je isključivo sada odluka ravnatelja da se zaposli moja kćer na 60 dana dok počne nastava jer je prijašnja zaposlenica otišla u mirovinu. Ravnatelj ima pravo uzeti koga god hoće.