Direktor UKC-a RS Vlado Đajić: Sve više mlađih pacijenata sa težom kliničkom slikom, pustimo ih na kućno liječenje, ali se vraćaju

Popularno

PovezanoZajednički stav radnika UKC-a je da se stanovnici ne pridržavaju mjere i apeluju da se nose mase u zatvorenom prostoru, da se ne nastavi trend povećanja pacijenata na bolničkom liječenju

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske Vlado Đajić rekao je da se povećao broj pacijenata koji dolaze na preglede kao i broj onih koji ostaju na hospitalizaciji.

- Marketing -

– Povećao se broj pacijenata koji dolaze na preglede, to je veći broj mlađih pacijenata sa težom kliničkom slikom. I oni pacijeniti koje vratimo na kućno liječenje za par dana opet dolaze kod nas. Zajednički stav radnika UKC-a je da se stanovnici ne pridržavaju mjere i prenosim apel da se nose mase u zatvorenom prostoru, da se ne nastavi trend povećanja pacijenata na bolničkom liječenju, rekao je Đajić.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković danas je u Banjaluci održao sastanak na kome je bila razmatrana pogoršana epidemiološka situacija. Razmatrane su i mjere Entitetskog štaba za vanredne situacije u vezi sa virusom korona. U toku je konferencija za novinare.

Ovaj sastanak je održan u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske. Sastanku su prisustvovali ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić, direktor Instituta za javno zdravstvo Branislav Zeljković i direktor Inspektorata Milovan Krčo.

Prisustvovali su i glavna entitetska zdravstvena inspektorka Milica Matijević, šef Tima za praćenje preporuka i mjera Republičkog štaba za vanredne situacije Nenad Stevandić, direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić, direktorka Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović i direktor Policije Srpske Siniša Kostrešević, prenosi ATV.

- Marketing -

Najnovije