Direktor UKC-a dr. Vahid Jusufović: Podnio sam ostavku, neću da me ponižavaju

Popularno

Povezano

Vlada TK je izvještaju o radu UKC-a, u današnjem saopćenju nakon sjednice, posvetila samo pola rečenice i bez obješnjenja saopćila da nije usvojen.

Najveća i najvažnija zdravstvena ustanova u TK, pogotovo u vremenu pandemije, nije zavrijedila ni da se premijer ili ministar zdravstva, obrate novinarima nakon sjednice.

- Marketing -

– Nema smisla da me više ponižavaju i maltretiraju. Upravni odbor UKC-a je bio suzdržan na izvještaj o radu za prošlu godinu bez ikakve rasprave. Potom ministar predlaže izvještaj Vladi TK, koja ga ne usvaja i proporučuju Skupštini TK da ga ne usvoji. Jasno je da se priprema teren za smjenu – kaže dr. Jusufović.

On ističe da UKC Tuzla u teškoj godini pandemije nije bio nikakav problem, da za to nije očekivao nikakve pohvale, ali da ne želi da ga neko ponižava. prenosi “Faktor”

– Ja imam čast. Na sjednici Vlade bilo je pitanje zašto nam je smanjen obim operativnog programa i broj pregleda, a istovremeno smo imali naredbe Kriznog štaba Ministarstva zdrsvtva Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) kojim se ukida hladni operativni program – navodi Jusufović.

Dodaje da je odluka o njegovoj smjeni već ranije bila donesena.

– Pismeno sam ostavku uputio predsjedniku Upravnog odbora i na njima je da to rješavaju. Ostao mi je cijeli godišnji odmor od prošle godine, zaslužio sam barem da se naspavam. Nisam se štedio, bio sam profesionalac i ne želim da trpim lične uvrede – zaključio je Jusufović.

- Marketing -

Najnovije