Dino Konaković odgovorio hoće li biti kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH na izborima 2022. godine?Odgovarajući na brojna aktuelna i vruća pitanja koja se tiču događaja na političkoj sceni Bosne i Hercegovine, posebno na rovita događanja unutar Stranke demokratske akcije (SDA), lider Naroda i Pravde Elmedin Konaković u večerašnjem izdanju Centralnog dnevnika na Face TV-u odgovorio je i na pitanje hoće li biti kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH na izborima 2022. godine.

Uz napomenu da će Narod i Pravda, odnosno Četvorka, zasigurno imati svog kandidata za ovu poziciju, Konaković je rekao:

- Marketing -

– Ja to trenutno ne vidim kao svoj primarni politički cilj, mislim da u ovim godinama još uvijek imam dovoljno energije da se pozabavimo pospremanjem stvari na nekim nivoima vlasti, koje su izvršnije i operativnije od te funkcije, koja je, naravno, najčasnija funkcija koju u državi možete obnašati. Nije mi to prioritet niti smo zbog toga napravili Narod i Pravdu, važnije je da se ovi naši principi prošire po cijeloj državi… Ali, ukoliko budemo procijenili da ima potrebe, ići ćemo i u utakmicu za člana Predsjedništva.

Hadžifejzović: Dakle, nije prioritet, ali se i ne isključuješ?!

Konaković: Upravo tako!

Prije toga Konaković je odgovorio i na pitanje da li bi kandidat Četvorke mogao biti Denis Zvizdić, ukoliko bi napustio SDA i prešao u NiP:

– Prebrzo se mijenja politička scena u BiH i već će se za nekoliko mjeseci iskristalizirati ko su izgledni kandidati, a ja ću naravno zagovarati ideju da Četvorka ponudi svog kandidata i mi ćemo biti spremni za kompromis. To ne isključuje opcije i da SDP, Naša stranka ili neko od parrtnera ponudi svog kandidata… Ne isključujemo te opcije, ali je još rano da zaključujemo – poručio je lider NiP-a.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano