Dileri iz BiH i Srbije na udaru austrijske policije

Odjel kriminalističke policije Gornje Austrije sproveo je opsežnu istragu protiv narko dilera iz BiH i Srbije, koji su u promet stavili drogu vrijednu 130.000 eura.

Oni su pod istragom još od sredine 2022. godine, kada se “na radaru” austrijske policije našla grupa koju su činili dileri iz Srbije i BiH, a kod kojih je pronađen kanabis i kokain ulične vrijednosti 130.000 eura.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Prema saopštenju policije, droga je bila namijenjena za područje Linza. Krajem jula, policija je uhapsila 32-godišnjeg dilera porijeklom iz BiH, te dvojicu državljana Srbije, starosti 29 i 39 godina

Svi oni su imali prijavljeno boravište u Linzu. Prilikom dodatnih pretresa prostorija koje su koristili, policija je uspjela da pronađe još oko oko 200 grama kokaina ulične vrijednosti oko 20.000 eura, manje količine heroina, kanabisa i ekstazija, kao i gotovinu u vrijednosti od nešto više od 40.000 eura te nekoliko mobilnih telefona .

Osumnjičeni su po nalogu javnog tužilaštva u Linzu odmah po hapšenju prebačeni u zatvor, gdje se dvojica osumnjičenih još uvijek nalaze i čekaju suđenje.

Državljanin Srbije star 29 godina, koji je bio takozvani “čuvar bunkera”, osuđen je 17. novembra 2022. godine u Regionalnom sudu u Linzu na bezuslovnu kaznu od dvije godine zatvora zbog trgovine drogom.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Druga dvojica optuženih pojaviće se pred Regionalnim sudom u Linzu početkom sljedeće nedjelje. Ukoliko budu osuđeni, čeka ih kazna od jedne do 15 godina.

Državna kriminalistička policija Gornje Austrije takođe je uspjela da uđe u tragi i onima koji su kupili drogu od uhapšenih.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Snažan zemljotres pogodio BiH: Epicentar pet kilometara od Stoca

U 21:08 osjetio se slabiji zemljotres u našoj zemlji....

Video smrti ubice koji je ubio trudnu suprugu: Policajci ga opkolili, on pucao u sebe

Sokol Halili, osumnjičeni za ubistvo trudne supruge Hamide Magaši,...

Vijest koja ohrabruje: Globalne cijene hrane ostale uglavnom stabilne u novembru

Globalne cijene prehrambenih proizvoda ostale su uglavnom stabilne u...

Devojčica izgubila dio stopala u napadu ajkule: Otkriva kako je uspjela pobjeći zvijeri

Jasmin Carney, djevojčica sa Floride, bila je u nedjelju...