Diler prijavio inspektora, jer mu je tražio previše novca

Stalni kontakti

Zuko je tokom saslušanja priznao da je kontaktirao Bunara i da se sastajao s njim, uglavnom kod ‘Sarajevo City Centera'i džamije na Otoci, ali je negirao da je uzimao bilo kakav novac, piše “Avaz“.

Pravdao se tokom saslušanja da nema veze s narkogrupom, ali kako otkriva izvor blizak istrazi, dokazi i svjedoci govore suprotno.

Saznaje se da je Zuko debelo naplaćivao svoje usluge, čemu u prilog ide podatak iz istrage da je Bunaru jednom prilikom rekao da je “malo novca to što je dao, jer bi neko za tu informaciju platio 20.000 eura”.

Zuko: Sarađivao s Bunarovom dilerskom ekipom – Avaz.ba


Postavili kamere

Edisu i Nermi Bunar Zukine informacije su koristile, jer su tokom istrage postavili dvije kamere iznad ulaza u zgradu gdje stanuju na Alipašinom Polju. Osim ulaza u zgradu, kamerama je bila pokrivena i kompletna ulica Bajrama Zenunija, pa i šire.

Inspektorima je istragu otežavalo i to što su stalno mijenjali brojeve telefona, a sve su to radili zahvaljujući Zuki, koji ih je na vrijeme obavještavao o radu svojih kolega iz FUP-a. Zuko je, međutim, postao skup pa su ga supružnici Bunar odlučili raskrinkati i prijaviti FUP-u.

Aktivna odbrana

Inspektor Ermin Zuko jučer je doveden u Tužilaštvo Kantona Sarajevo.

– Određeno mu je 24-satno zadržavanje. Nakon što ga ispita, postupajući tužilac odlučit će o daljnjim mjerama protiv njega – rekla je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS.

Zukinu odbranu preuzeo je sarajevski advokat Alen Nakić, koji je negirao povezanost njegovog klijenta i Edisa Bunara.

– Moj branjenik ništa nije priznao, jer nije imao šta da prizna. Trudit ću se da zaštitim njegove interese tako da ćemo se aktivno braniti – rekao je Nakić.

Možda vam se svidi

avatar