DF: Ekonomski program DF-a "Vizija 14-22" – sinonim nove i bolje BiH

Za razliku od nerealnih, licemjernih i krajnje drskih obećanja stranaka pozicije, kojima svako malo vrijeđaju našu inteligenciju, istovremeno nas podsjećajući koliko je ljudska glupost beskonačna, Demokratska fronta pred javnost i građane ove zemlje izlazi sa konkretnim mjerama s ciljem poboljšanja “krvne slike” bh. ekonomije. Moramo biti iskreni i reći kako taj proces neće biti nimalo jednostavan niti brz, jer zahtijeva sveobuhvatne i duboke reforme, ali niti nedostižan, ukoliko odmah počnemo na njemu raditi.

ISKRENO, REALNO, HRABRO!

Bosna i Hercegovina je u stagnaciji i kritičnom trenutku svoga daljnjeg ekonomskog razvoja. Bilježimo najniži ekonomski rast u jugoistočnoj Evropi. Izgubili smo mnogo vremena, propustili periode ekspanzije i ekonomskog rasta u protekloj deceniji i više se ne možemo osvrtati na prošlost.

Ekonomski rast i razvoj se ne mogu uzeti kao gotova stvar, nego se moramo izboriti da ih ostvarimo u vremenu koje dolazi.

Kao odgovor na trenutno loše ekonomsko stanje u zemlji, Demokratska fronta BH izlazi s paketom mjera VIZIJA 14-22 koji se prvenstveno fokusira na podršku privatnoj inicijativi i realnom sektoru, povećanje domaćih i stranih investicija, reformu javnog ektora i ruralni razvoj i turizam.

Predložene ekonomske mjere imaju za krajnji cilj povećanje proizvodnje, zapošljavanja i izvoza. Sve ovo zasnivamo na dva načela: načelo efikasnosti i načelo provodivosti.

Ispred Vas se nalazi sažetak predloženih mjera VIZIJE 14-22, koje su detaljno pripremljene i razrađene na više od 300 stranica teksta. Ostvarenje VIZIJE 14-22 će osigurati ekonomski prosperitet, izgrađen na iskrenim, realnim i hrabrim osnovama:

DOWNLOAD PDF >>> EKONOMSKI PROGRAM

Možda vam se svidi

Comments are closed.