Povezano

Deveti dan od nestanka Mateja Periša: Vremenski uvjeti otežavaju potragu


“Nema ni razloga ni opravdanja za uvođenje osobnih animoziteta i političkih sukoba u slučaj nestanka, nadamo se da je polemika završena”, priopćio je MUP Srbije nakon prethodnog reagiranja Ministarstva vanjskih poslova Hrvatske u vezi sa slučajem nestanka hrvatskog mladića Mateja Periša u Beogradu.
Plenković bez poštovanja
Potragu je komentirao i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.
“Srpska policija je ta koja vodi istraživanje, kao što svaka policija vodi na svom teritoriju, i siguran sam da kad budu imali nešto što mogu komunicirati prema javnosti, da će to i učiniti”, rekao je Božinović.
Nakon što je na izjavu premijera Andreja Plenkovića reagiralo srpsko ministarstvo unutarnjih poslova s tvrdnjom da Plenković nema poštovanja prema trudu srpske policije te ga pozvalo da ne ometa pripadnike MUP-a u radu, reagiralo je i hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova nazvavši reakciju srpskog MUP-a “bespredmetnom i neobjašnjivom”.
Obaviješten i Interpol
Zbog najavljenih obilnih padalina u Srbiji, potraga za Matejem Perišom mogla bi biti prekinuta na neko vrijeme.
Potragu su i prethodnih dana otežavale niske temeprature i loši vremenski uvjeti. Prema podacima Hidrometeorološkog zavoda, tempertura Save u Beogradu je jučer iznosila tek šest stupnjeva.
Potraga se, osim na rijeci, bila intenzivirala i na kopnu i dovedeni su policijski psi tragači.
Predsjednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović rekao je kako su o potrazi za nestalim Matejem Perišem obaviještene sve susjedne zemlje i Interpol. prneosi “N1“.

- Marketing -

Najnovije

Popularno