Povezano

Devet najkorisnijih savjeta za mršavljenje u 2022. godini


Ovi savjeti mogli bi pomoći i s jačanjem samopouzdanja prilikom procesa mršavljenja.

- Marketing -

Sada kada smo ušli u 2022. mnogima su na pameti novogodišnje odluke i njihovo ispunjavanje. Jedna od najčešćih odluka je mršavljenje, ipak mnogi ne znaju odakle bi krenuli. Srećim, nutricionisti su dali devet korisnih savjeta koji mogu olakšati cijeli proces.

Dovoljno spavajte

“Nevjerojatno je koliko dobar san može učiniti za vas. Prvo, može smanjiti žudnju za šećerom i izbalansirati hormone zadužene za osjećaj gladi. Uz to, može pomoći da imate više energije za trening”, kaže nutricionistica Su-Nui Escobar.

Odbacite “sve ili ništa” stav prema zdravoj prehrani

“Mnogi ljudi počnu se debljati jer si danima strogo ograniče što smiju, a što ne smiju jesti. Nažalost, kada pojedu malo nečega što ‘ne bi smjeli’, prejedaju se do ponedjeljka kada dijeta ponovno počinje”, kaže Escobar.

Proteini u svakom obroku

“Posebnu pažnju posvetiti tome da u doručak dodate dovoljno proteina. Bit ćete dulje siti i lakše ćete odolijeti masnoj i kaloričnoj hrani do sljedećeg obroka”, objašnjava Escobar.

Planirajte grickalice i slatkiše

“Umjesto slatkiša uvijek pri ruci imajte zdravije alternative. Bit će dana kada će vam trebati nešto slatko ili da nešto gricnete, a dostupne alternative spriječit će vas da grickate čups ili čokoladu”, kaže Escobar.

- Marketing -

Najnovije

Popularno