Detalji stravične nesreće na GP kod Bileće: Ženu pregazio kamion dok je tražila dokumenta

Joanna Chojka Puzyna (49) iz Poljske poginula je kada ju je na Graničnom prelazu Deleuša, između BiH i Crne Gore, u opštini Bileća, udario kamion, koji se otisnuo nakon što ga je vozač nakratko ostavio upaljenog, pišu Nezavisne novine.

Nekoliko momenata prije nesreće, ona je izašla iz Renault Megana, u kojem je bila sa suprugom i dvoje djece, a zatim je pokušala da u prtljažniku pronađe lična dokumenta.

Kamion je, nakon što se otisnuo, prvo pogurao golf ispred sebe, zatim udario u parkirani polo, vlasništvo Uprave za indirektno oporezivanje BiH, nakon čega je pregazio nesrećnu ženu, koja je, prema nezvaničnim informacijama, profesor na fakultetu.

U toj jezivoj nesreći, koja se desila u četvrtak oko 17 sati, njeno osmogodišnje dijete teško je povrijeđeno, kada je kamion udario i u Renault u kojem je dijete bilo.

Za volanom tog teretnog vozila prije tragedije bio je Luka Tomić, koji ističe da je pokušao spriječiti nesreću, ali nije uspio.

“Išao sam iz pravca Crne Gore. Na granici sam stao ispred jednog golfa, na oko metar do dva. Kamion nisam ugasio, već sam povukao ručnu kočnicu, uzeo dokumente i izašao u policiju da se prijavim. Utom, kada sam prolazio pored golfa, vidim da golf hoće u mene da udari. Okrenem se i vidim da moj kamion ide naprijed i gura golf”, rekao je Tomić novinaru Nezavisnih.

Dodaje da je zatim pao, tako da nije uspio doći do kamiona, koji je nastavio da se kreće, nakon čega je udario u vozilo Uprave za indirektno oporezivanje BiH, a potom je pregazio ženu.

“Ona je ostala mrtva na mjestu”, ispričao je Tomić.

Kada je shvatio šta se desilo, vozač kamiona je ostao u šoku.

“Nisam mogao gledati više. Vratio sam se nazad i pao. Za volanom sam 40 godina”, priča Tomić.

U Policijskoj upravi Trebinje kažu da će više detalja o uzrocima saobraćajne nesreće biti poznato nakon urađenih vještačenja nad predmetima i tragovima koji su izuzeti tokom uviđaja. Biće, vjerovatno, utvrđivano i da li je kamionu bila ispravna ručna kočnica.

Možda vam se svidi

Leave A Reply