Povezano

DETALJI PUCNJAVE: Kako je ubijen Mehmed Ramić i ko je započeo svađu


Portal „Avaza“ donosi detalje o ubistvu navijača Željezničara Mehemda Meše Ramića koji je smrtno stradao u pucnjavi u nedjelju na Pofalićima.

- Marketing -

Poznato je da su do sada uhapšeni Amel Jašarević koji je priznao da je pucao u Ramića, te Edvin Imamović i Igor Zuko koji su tu noć bili na licu mjesta. Policija još traga traga za Adelom Kabašem, ranije Murtovićem, za kojeg je zatraženo raspisivanje potjernice.

Prema izjavama koje su uhapšeni dali u policiji, cijela ekipa se tog 13. decembra sastala u kafiću „Squer“ u blizini Hitne pomoći, nakon čega im je Kabaš oko 20 sati rekao da idu, a na parking su poveli i jednog njegovog prijatelja. Dogovor je bio da odu u kafe bar „Hill“.

Adel Kabaš s Edvinom Imamovićem i Adelovim prijateljem kretali su se Golfom 7 plave boje, a iza njih je u crnom Golfu 7 išao Amel Jašarević s Igorom Zukom. Kako su išli od Pofalića prema kružnom toku, pored njih je prošao Mehmed Ramić Meša u crvenom Peugeotu.

Na semaforu na Pofalićima prišli su Mešinom vozilu, a Jašarević je išao za njima i stao.

Prema izjavi jednog od osumnjičenih, Meša je u tom momentu otvorio prozor, dok je Jašarević otvorio prozor na zadnjim vratima i pitao Ramića „u čemu je problem, što dira maloga, misleći na Ajdina kojeg je Ramić maltretirao“.

– Meša je tom prilikom počeo psovati: „J…m vam majku, glavu ću mu otkinuti, ni ti (Jašarević, op. a.) ga ne možeš zaštititi – naveo je osumnjičeni.

Ramić je pokušao izaći iz auta, a onda je naglo krenuo i stao. Jašarević je svojim vozilom prišao s desne strane Ramićevog vozila i počeo pucati. Tada je u Ramića zapucao i Adel Kabaš.

Kabaš je potom s Imamovićem pobjegao sa lica mjesta tražeći da bude odvezen u Lukavicu, a potom preko Foče i Trebinja na granicu s Crnom Gorom. Imamović se usprotivio, pa mu je Kabaš rekao da ih ostavi ispred kafića „Moca“ u Lukavici.

Nakon Što ga je Adel pozvao, u Lukavicu je došao Igor Zuko sa svojim Passatom, te se Kabaš s njim odvezao nakon što je svom drugu predao pištolj i čahure.

- Marketing -

Najnovije

Popularno