Povezano

Detalji pucnjave BiH 1. januara: Ko je naredio likvidaciju “biznismena” Ace Makedonca


Iza pucnjave koja se odigrala u noći između 1. i 2. januara u Hilandarskoj ulici u Lukavici, Istočno Sarajevo, kako saznaje portal „Avaza“, krije se, najvjerovatnije, naručena likvidacija “biznismena” Aleksandra Mičića zvanog Aco Makedonac.

- Marketing -

Akteri ove pucnjave su Goran Sikima i Aco Makedonac. 

Sikima se, prema operativnim podacima, ranije dovodio u vezu s kriminalnom grupom Darka Eleza. S druge strane, Makedonac, kontroverzni biznismen koji se bavi građevinom, važi za osobu blisku Đorđu Ždrali. I Elez i Ždrale su u zatvoru, a kaznu služe u novom državnom zatvoru. 

Inače, Elez i Ždrale, bivši kumovi, postali su zakleti neprijatelji, a pucnjave i ubistva u Istočnom Sarajevu povezani su s obračunima ove dvije grupe u posljednjih 15 godina.

Policija i Tužilaštvo iz Istočnog Sarajeva, kako saznajemo, istragu i vode u ovom pravcu jer je Makedoncu i Sikimi određen pritvor, iako je Mičić nakon pucnjave bio pušten na slobodu, a zatim uhapšen.

No, portal “Avaza” donosi detalje pucnjave u noći s 1. na 2. januar, koja je uznemirila građane Lukavice.

Naime, snimci s videonadzora ispred objekta gdje je došlo do upotrebe vatrenog oružja pokazuju da je Sikima, koji je ranjen u pucnjavi i trenutno se nalazi van životne opasnosti, satima čekao Acu Makedonca ispred njegove zgrade i restorana.

Snimci s videonadzora, također, pokazuju da je Sikima, koji se i dalje liječi u bolnici u Istočnom Sarajevu, 1. januara došao ispred restorana u Lukavici, gdje je Mičić s prijateljima i suprugom bio na zabavi. Pucnjava se dogodila nekoliko sati kasnije, kada je Mičić, koji je krenuo sa suprugom u stan, primijetio da ga muškarac, koji je imao masku, satima čeka ispred zgrade.

Iskazi svjedoka, konobara i Mičićeve supruge, koji su bili s Mičićem u društvu, potvrđuju da je Sikima, na upit Makedonca ko je i šta hoće, počeo pucati iz pištolja koji mu je bio u džepu jakne. No, jedan metak pogodio je Mičića u prst, a drugi je prošao kroz jaknu. U strahu da život, Mičić je zatim uzvratio vatru, pogodivši Sikimu u stomak.

Saznajemo da je te noći ispaljeno osam metaka, a Sikima je, osim u stomak, pogođen i u lijevu nadlakticu. Potvrđuju to i medicinski nalazi koji su u posjedu “Avaza”.

- Marketing -

Najnovije

Popularno