Detalji koje kupci ne primjećuju: Jedan kutak prodavnice treba izbjegavati

Neimenovana bivša radnica supermarketa iz Britanije otkrila je neke tajne o radu i funkcionisanju trgovina za koje kupci ne znaju.

Usedam godina rada nagledala se, kaže, svega, a jedan od najgorih dijelova posla bio joj dolazak pijanih studenata u kupovinu koji bi se potom ispovraćali po podu, a ona je to morala čistiti, piše The Sun, a prenosi Večernji list.

- Marketing -

Jedan kutak prodavnice savjetuje da izbjegavaju svi kupci, a to je toalet. Ne čiste se redovito, puni su prljavštine i bakterija, a postoje i radnic i kupci koji ne puštaju vodu nakon obavljanja nužde – u to se uvjerila i sama jer je imala takvog kolegu.

Otkrila je i jednu stvar koju mnogi kupci ne primjećuju, a šokiraju se kada saznaju – većina pekarskih proizvoda je zamrznuta. “Posao radnika jest da ih odmrzne i stavi u pećnicu, pa nisu baš uvijek svježi”, rekla je i dodala da se velika količina baca u smeće na kraju smjene.

Dala je i jedan veoma koristan savjet – u kupovinu  je najbolje ići između sedam i osam sati, oko 11 ili oko 20 – najmanje su gužve i najviše je namirnica dostupno na policama.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano