Detalji drame: 35-godišnjakinja krenula u Minhen, pa zalutala u šumi kod Prijedora

Kada su je pronašli vidjelo se da je bila uplašena i u strahu, ali i da joj je laknulo kada je vidjela policajce koji idu prema njoj.

Pripadnici Policijske uprave (PU) Banja Luka u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Prijedor i Uprave za policijsku podršku MUP-a RS-a, pronašli su jučer državljanku Hrvatske koja se dva dana ranije izgubila, saopćeno je iz banjalučke policije.

U spasavanju Hrvatice učestvovao je veliki broj policijaca, ali i specijalna vozila.

Prema našim saznanjima M. K. trenutno boravi u Minhenu i tokom proteklih dana bila je u posjeti rođacima koji žive na području Čelinca.

– Ona se u utorak pozdravila sa njima i krenula kući prema Minhenu. Ubrzo nakon što je krenuli kući, ona je očito pogrešno skrenula i tada kreću njeni problemi – pojašnjava izvor Srpskainfo.

Ona je shvatila da se izgubila, ali je tek drugi dan telefonom pozvala rođaka iz Čelinca i rekla mu da sumnja da je na pravom putu i objašnjavala mu gdje je skretala.

– Njen rođak je u srijedu prijavio policiji da se ona izgubila i da se nalazi na nepoznatoj teritoriju u šumi iz koje ne može da izađe. Ona je rođaku objašnjavala gdje je skrenula, kako sada izgleda priroda oko nje, međutim to njemu ništa nije bilo poznato i nije mogao da joj pomogne. Zbog toga se on odlučio da to sve prijavi policiji – rekao je naš sagovornik.

Nakon što je on policiji prijavio da se ona izgubila, odmah je organizovana velika potraga za njom.– Na teren su odmah izašli policajci, kao i Uprava za podršku sa specijalnim vozilom za lociranje. Cijeli dan je trajala potraga i uspostavljan je kontakt sa njom kako bi je locirali i pokušali naći. Ona je sa vremenom sve teže i teže komunicilara sa njima, jer bila totalno dezorijentisana – pojasnio je izvor blizak istrazi.

On dodaje da je potraga prvog dana trajala skoro do ponoći, ali da su tada zbog mraka i teških uslova morali je obustaviti.

– Odmah drugi dan ujutru je nastavljena potraga. Pripadnici PU Banjaluka su krenuli sa jedne, a njihove kolege iz Prijedora sa druge strane. Na sreću ovo je dalo rezultate i uspjeli su je locirati i pronaći u četvrtak oko 11.30 časova. Ona je već bila u veoma teškom stanju i na sreću da su je policajaci na vrijeme pronašli. Da je prošlo još vremena, ko zna šta bi se desilo – ističe naš sagovornik.

Prema njegovim riječima Hrvatica je pronađena je u šumi na udaljenosti od oko dva ili tri kilometra od regionalnog puta Banjaluka – Sanski Most.

Možda vam se svidi

Leave A Reply