Denis Zvizdić o formiranju vlasti u Mostaru: Stvar je vrlo jednostavna

Popularno

Povezano


Zvizdić napominje da izborom dr. Zlatka Guzina za gradonačelnika Mostara padaju u vodu sve teorije zavjere o zakulisnim dogovorima između SDA i HDZ-a

- Marketing -

Dopredsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH i potpredsjednik SDA Denis Zvizdić napisao je na svom Twitter profilu da je situacija u Mostaru “vrlo jednostavna”.

On podsjeća da je nastavak sjednice Gradskog vijeća Mostara u srijedu, a da su kandidati za gradonačelnika dr. Zlatko Guzin ispred “Koalicije za Mostar” i dr. Mario Kordić ispred HDZ-a BiH.

– Većina koja garantuje izbor gradonačelnika je 18 vijećnika. ‘Koalicije za Mostar’ ima 11 vijećnika, a Bh. blok sedam vijećnika. 11+7=18. Ako vijećnici ‘Koalicije za Mostar’ (a hoće 100 posto) i Bh. bloka (?) glasaju za dr. Guzina, onda će Mostar dobiti gradonačelnika Bošnjaka koji će graditi jedinstven, evropski, multietnički, demokratski, antifašistički, moderan i prosperitetan grad – naveo je Zvizdić.

Napominje da izborom dr. Zlatka Guzina za gradonačelnika Mostara padaju u vodu sve teorije zavjere o zakulisnim dogovorima između SDA i HDZ-a, ali ako neko od vijećnika “Koalicije za Mostar” ili Bh. bloka ne bude glasao za dr. Guzina, onda je jasno da taj vijećnik i ta politička opcija žele da gradonačelnik Mostara bude kandidat HDZ-a.

– Dakle, stvar je jednostavna – 18 ruku za dr. Guzina i tačka – zaključio je Zvizdić.

- Marketing -

Najnovije