18.7 C
Kakanj
Nedjelja, 20 Juna, 2021

Denis Bećirović: “Tri odgovora Vučiću”


“Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je danas poručio da cjelokupan srpski narod mora zapamtiti: Pod jedan: mir, mir, mir je najvažniji za srpski narod. Pod dva: i Srbija i Republika Srpska i srpski narod u cjelini mora da bude dio međunarodne zajednice, nikada više sebi ne smijemo da dozvolimo da budemo izolovani i da budemo odstranjeni iz svijeta. Pod tri: nema nikakve sumnje i to danas s pravom možemo da kažemo da je međunarodno javno pravo odavno sahranjeno”, izjavio je danas Vučić, što je Bećirović nazvao opasnim tezama te mu je poručio:
1. Mir je najvažniji, ali se on ne gradi riječima već djelima. I Milošević je bio rekorder u pozivanju na mir a znamo šta je u stvarnosti činio.
2. Dio Ujedinjenih nacija i međunarodne zajednice su Srbija i Bosna i Hercegovina. Vučiću, nauči se da je bh. entitet RS administrativno teritorijalna jedinica u državi Bosni i Hercegovini.
3. Međunarodno javno pravo nije sahranjeno ali je činjenica da ga Srbija flagrantno krši od 1990-ih godina do danas. Vučiću, za početak, počni poštovati presude najviših svjetskih sudova pa onda pričaj o međunarodnom pravu, navodi Bećirović u svojoj objavi koju je nazvao “tri odgovora Vučiću”.
Vučić je danas u Donjoj Gradini rekao i da “sve što ne važi za nas važit će za one druge. I kada vam govore licemjeri jedni o tome kako su protiv promjena granica, ne zaboravite da su nam mijenjali granice i ‘90-ih, da su pokušali i da mijenjaju granice i danas i Srbiji još 2008. godini i da im danas odgovara da kažu da su, tobož, protiv promjena granica. Mi u granice ne diramo, one iz 1991. godine smo priznali. Samo nemojte da nam govorite o pravu i pravdi i nemojte da nam govorite o moralu”.
“Novi jasenovci i nove oluje se neće više dogiditi našem narodu. To im danas poručuje, mala nevelika, ali ponosnija i dostojanstvenija Srbija nego što je bila u proteklih 30 godina”, rekao je između ostalog Vučić, prenosi “Crna-hronika“.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO