Delegacija Kantona Sarajevo odala počast i položila cvijeće na Kovačima

0

 

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Delegacija Kantona Sarajevo predvođena predsjedavajućim Skupštine KS Mirzom Čelikom, kao i brojne delegacije svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini, danas je u povodu obilježavanja 28. godišnjice formiranja Prvog korpusa Armije RBiH položila cvijeće na Spomen-obilježje poginulim pripadnicima Armije RBiH i MUP-a RBiH u periodu 1992 – 1995. godine.

 

Cvijeće je položeno i na mezar prvog predsjednika Predsjedništva Republike BiH Alije Izetbegovića na Šehidskom mezarju Kovači, mezarju kod Alipašine džamije, groblju “Lav”, mezarju “Stadion” te na grobljima “Sveti Josip” i “Sveti Marko”.

 

Počast poginulim odali su i ministar za boračka pitanja KS Hajrudin Grabovica te ministar unutrašnjih poslova KS Ismir Jusko.

 

Akademija u povodu godišnjice obilježavanja Prvog korpusa Armije RBiH, u organizaciji Ministarstva za boračka pitanja KS, bit će upriličena u poslijepodnevnim satima na Šehidskom mezarju Kovači, uz postrojavanje počasnog voda i vjerskog obreda za poginule branitelje.

 

Kako je iz Službe za protokol i press KS najavljeno, nakon toga će planirani sadržaji u okviru akademije biti nastavljeni u Amfiteatru Memorijalnog kompleksa Kovači.

[bar group="4078"]