Dejli osvojio zlato, pa ostavio poruku za gay osobe: Niste sami i možete postići bilo šta

Popularno

Povezano


Među brojnim medaljama koje su danas osvojili britanski sportisti na Olimpijadi u Tokiju, bile je i medalja Toma Dejlija (Daley).

- Marketing -

On je u paru s Matijem Lijem (Matty Leey) osvojio zlato u skokovima u vodu i svoju treću olimpijsku medalju. Ipak, ono što je mnogo veću pažnju skrenulo na samog takmičara nije bila medalja, nego govor koji je održao. prenosi “Avaz“.

– Na ovim Olimpijskim igrama ima više otvorenih gay sportista nego na bilo kojim prethodnima. Kad sam bio mlađi, uvijek sam se osjećao kao da sam sam i drugačiji i da se ne uklapam. Mislio sam da u meni postoji nešto zbog čega nikada neću biti toliko dobar kao što društvo očekuje, rekao je Dejli, koji je inače otkrio da je homoseksualac 2013..

On je među više od 160 LGBTQ+ osoba koji se takmiče na Olimpijskim igrama u Tokiju, što je više od tri puta više nego na prošlim igrama u Brazilu koje su ugostile tada rekordnih 49 otvorenih LGBTQ+ sportista.

– Nadam se da će svaka mlada gay osoba sada moći vidjeti da bez obzira koliko se osjećali sami, niste sami i možete postići bilo šta, dodao je Dejli.

- Marketing -

Najnovije