Dečko u teretani zaprijetio ženi da će je udariti bučicom jer se snima dok vježba

Emily Telesca na TikToku je objavila video prijetnje koju je dobila u teretani. Kako kaže, riječ je o najneugodnijem razgovoru koji je ikada vodila.

Snimak počinje tako što Telesca postavlja kameru kako bi snimila vježbu koju je namjeravala raditi. Unaprijed se ispričala muškarcima kraj sebe.

  • Ako vam smetam, samo recite i pomaknut ću se – rekla im je.
- Marketing -

Jedan od muškaraca tada ju je upitao zašto snima trening, na što mu je odgovorila da to radi u svrhu objave na Instagramu i TikToku.

  • Muškarac je zakolutao očima i otišao – dodala je u videu.

Nakon toga joj je prišao drugi muškarac i rekao da je želi upozoriti na prijetnju koju je čuo od prvog prije nego što je napustio teretanu.

  • Rekao je da će te udariti bučicom – otkrio je Telesci, koja je potom pokušala izgladiti situaciju te mu je pojasnila da je nesigurna u sebe.

Video je u četiri dana skupio više od 350 hiljada pregleda i brojne komentare.

“Upravo zbog ovakvih situacija se užasavam teretana”, “Zato me čini nervoznom snimati kako izvodim vježbe”, priznale su neke žene. I ispostavilo se da nisu usamljene. Prema rezultatima ankete koju je proveo Origym, dvije od pet žena izbjegavaju vježbanje u teretani jer ih “muškarci čine nervoznima”. Njih 45 posto priznaje da u teretanu idu s prijateljima ili partnerom zbog istog razloga.

Anketa je otkrila da se šest od 10 žena osjetilo napadnuto od muškarca u teretani. Napadna ponašanja uključuju neželjeno flertovanje, nuđenje pomoći ili savjeta i odbijanje riječi “ne” kao odgovora.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano