Dečko joj bacio kiselinu u lice: Hrabra voditeljica je imala 200 operacija, a sada je pokazala kako izgleda poslije svega

Popularno

Povezano

Katie Piper danas je inspiracija ženama širom svijeta, međutim ova voditeljica i manekenka prošla je kroz pravi pakao zbog bivšeg dečka koji joj je bacio kiselinu u lice i potpuno je unakazio.

Britanska voditeljica, influenserka i spisateljka Katie Piper (37) bila je na vrhuncu karijere kada ju je u martu 2008. godine napao bivši dečko i polio je kiselinom. Od tada svojim primjerom ova hrabra žena pokazuje da se snagom volje mogu prevazići najgore situacije u životu.

- Marketing -

Katie je prije nekoliko dana na svom Instagramu napisala da je završila u bolnici zbog gušenja hranom. Još ranije je zbog teških povreda bila na operaciji jednjaka jer nije mogla pravilno da guta hranu zbog ožiljka koji ima na vratu.

  • Prije nekoliko dana sam se počela da se gušim hranom i završila sam u bolnici. Iza mene je duga historija oporavka tokom kojeg sam imala sam brojne probleme. Sada sam dobro i osjećam se sjajno. Hvala ljekarima i medicinskim sestrama koji su bili toliko brižni prema meni – napisala je između ostalog Katie uz fotografiju iz bolničke sobe.

Prije nego što joj se život iz temelja promijenio zbog brutalnog napada, Katie je imala sve što mlada djevojka može poželjeti. Počela je da se bavi manekenstvom, pozirala je za britanske časopise, a u to se vrijeme počela je da se zanima i za voditeljski posao. Kada je dobila posao na jednoj lokalnoj televiziji bila je presrećna, ali nije ni slutila da ju sve vrijeme posmatra Danijel Linč, zaljubljenik u borilačke sportove.

Pratio je njenu karijeru i svaki detalj njenog života putem Fejsbuka. Prvi put su se vidjeli u Berkširu gdje je ona radila, a Katie je odmah zapeo za oko. Počeli su da izlaze, a par je u jednom trenutku rezervisao i sobu u jednom hotelu u Bejsveteru. Danijel ju je silovao i pretukao, porezao je žiletom, a na kraju izbo nekoliko puta po rukama. Nakon osam sati vratio ju je kući, odakle je Katie otišla u bolnicu, ali policiji i ljekarima ništa nije rekla jer ju je bio strah Danijela.

On joj se nakon toga dva dana izvinjavao, a onda ju je nagovorio da ide u internet kafe i pročita poruku koju joj je poslao na Fejsbuku. Na putu do kafića presreo ju je Stefan Silvestre, muškarac kojeg je Danijel platio da je napadne. Prišao joj je i prosuo kiselinu po licu na sred ulice. Izbezumljena Katie je uspjela da potrči do obližnjeg kafića, odakle su pozvali hitnu pomoć. Kiselina joj je oštetila vid te je potpuno slijepa na lijevo oko, a dio je i progutala. Doktori su uspjeli da joj presade kožu i spase joj život nakon brojnih operacija.

U indukovanoj komi je bila 12 dana, a prošla je pravi pakao prije nego što je počela zaista da se oporavlja. Doktori su je upozorili da se nikada neće potpuno oporaviti, ali Katie je danas srećna. Često je isticala da joj je dugo trebalo da prihvati šta se dogodilo, a njena priča pomogla je brojnim ženama da prijave nasilnike kojih se boje.

  • Bojala sam se muškaraca, pa čak i svih ljudi. Sjećam se koliko nisam htjela da me iko vidi – pričala je Katie u intervjuima.

Nakon više od 200 operacija ova voditeljica se vratila i na televiziju, a često je zovu i u brojne emisije. Od 2015. godine je u srećnom braku s Ričardom Satonom, sa kojim ima dvije kćerke. Napisala je knjigu, piše blog, a ističe kako nikada nije izgubila vjeru u sebe. Njeni napdači uhvaćeni su odmah nakon stravičnog napada i odmah su osuđeni na doživotnu zatvorsku kaznu, piše Dnevnik.hr.

- Marketing -

Najnovije