Davor Dragičević se vratio u BiH: Ja nikada neću odustati, s Murizom idem do kraja

Popularno

Povezano


Dragičević je avionom iz Beča stigao u Sarajevo, a na aerodromu su ga dočekali brojni novinari i prijatelji, piše Klix.
“Hvala vam, i u ime mog sina Davida. Malo su me i emocije savladale. Hvala građanima BiH, dijaspori koja me tri godine hranila i čuvala u Austriji, advokatima Ifetu, Murizu, grupi Pravda za Davida. Vratio sam se po pravdu za Davida, po pravdu za Dženana i sve”, kazao je.
Dragičević je izjavio da je jučer vidio izjavu ministra policije RS-a Dragan Lukača.

- Marketing -

“On je sudjelovao u otmici, ubistvu i zataškavanju i sada izjavljuje da bi samo glup čovjek mogao poslati dijete u rat. Lukaču, samo zločinac kao ti i ostali može u centru Banje Luke da mi uzme dušu šest dana, maltretira, siluje i na kraju, budite svjesni, da je David s namjerom ubijen”, dodao je.
Naglasio je da se vratio jači nego ikada, i psihički i fizički.
“Sagledao sam bolje dosta stvari. Ja nikada neću odustati, i Muriz me uvjerio da ni on neće odustati zbog svog Dženana. Sve sam pratio, a sve ovo što rade svima nama graniči s modernim fašizmom. I neće nam Zapad, neće nam pomoći ni Evropska unija. Moramo sami naći snagu. Ako može vrhunski pravnik Ifet, koji ima sve u životu, da rizikuje šest godina u slučaju Memić i četiri u mom, red je da i ostali izađu iz svoje zone komformiteta i pokažu to. Sa svojim bratom Murizom bit ću do kraja. Bit ću s njim i njegovom porodicom do kraja. I ja i svi koji me podržavaju. Mi vrlo dobro znamo ko nam je ubio djecu”, dodao je.
Kaže da će u subotu vjerovatno otići u Banju Luku i da će biti oprezan, ali da se neće ni skrivati, ni bježati.
“Ja idem kao slobodan čovjek koji je došao po pravdu za svoje dijete”, rekao je, piše Klix.

- Marketing -

Najnovije