18.7 C
Kakanj
Nedjelja, 20 Juna, 2021

Danas u 16:30 sati javna rasprava o Nacrtu Pravilnika o kriterijima za finansiranje predškolskog odgoja i obrazovanja u Javnoj ustanovi za predškolski odgoj i obrazovanje „Mladost“

Općinsko vijeće Kakanj na 14. sjednici održanoj 30.11.2017.godine, donijelo je Zaključak o utvrđivanju Nacrta Pravilnika o kriterijima za finansiranje predškolskog odgoja i obrazovanja u Javnoj ustanovi za predškolski odgoj i obrazovanje „Mladost“.

Zaključkom se Nacrt Pravilnika stavlja u javnu raspravu.

Rok javne rasprave je utvrđen u trajanju od 15 dana i to počevši od 01.12.2017. godine do 15.12.2017. godine.

Za nosioca aktivnosti provođenja javne rasprave određen je UO Javne ustanove za predškolski odgoj „Mladost“ Kakanj.

Svi učesnici u postupku javne rasprave svoje primjedbe,mišljenja i sugestije u navedenom roku mogu dostaviti UO JU za predškolski odgoj i obrazovanje „Mladost“ Kakanj.

Centralna javna rasprava na kojoj će svi prisutni moći dobiti potrebna pojašnjenja bit će organizirana u četvrtak 14.12.2017.godine, sa početkom u 16:30 sati, u sali Javne ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje “Mladost” Kakanj.

Obavezuje se predlagač -UO Javne ustanove za predškolski odgoj „Mladost“ Kakanj da prilikom izrade prijedloga Pravilnika o kriterijima za finansiranje predškolskog odgoja i obrazovanja u Javnoj ustanovi za predškolski odgoj i obrazovanje „Mladost“ razmotri sve prispjele prijedloge, mišljenja i sugestije i da o provedenoj javnoj raspravi podnese izvještaj Općinskom vijeću.

Nacrt Pravilnika o kriterijima za finansiranje predškolskog odgoja i obrazovanja u Javnoj ustanovi za predškolski odgoj i obrazoanje „Mladost“ je objavljen na oglasnoj ploči Javne ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje „Mladost“ Kakanj, a može se vidjeti i klikom ovdje

Kontakt osoba za provođenje javne rasprave je Helmina Murtić, direktorica Ustanove,(tel.032/552-120) i Mirsada Čaluk, predsjednica UO Ustanove,(tel.032/552-120).

Pozivamo građane i sve druge subjekte da se uključe u javnu raspravu.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO