25.7 C
Kakanj
Utorak, 3 Avgusta, 2021

Danas popodne trosatna obustava saobraćaja u dijelu ulice Alije Izetbegovića

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Srijeda, 30. septembar 2015. godine: Danas, u vremenskom intervalu od 16:00 do 19:00 sati, bit će u prekidu saobraćaj u dijelu ulice Alije Izetbegovića, u blizini novog kružnog toka kod sahat-kule, radi prekopavanje ceste.

U tom periodu saobraćaj će se preusmjeravati na alternativne pravce.

Prekopavanje ceste se vrši u okviru završne faze projekta izgradnje novog kružnog toka i nove saobraćajnice od Mosta mladih do sahat-kule. Završna faza se odnosi na postavljanje odvodne cijevi kojom se kanališu površinske vode sa rešetke u blizini sahat-kule, a koje su do sada stvarale opterećenje jer su se, zbog nemogućnosti rešetke da primi veliku količinu vode, slijevale na saobraćajnicu kod Slastičarne “Egipat”. Nova odvodna cijev je postavljena na potezu od korita Zgošće, te ispod novog igrališta, a preostalo je još postaviti cijev ispod saobraćajnice u ulici Alije Izetbegovića, te izvršiti spajanje sa rešetkom.

Nedavno plavljenje nove saobraćajnice u blizini Slastičarne “Egipat” bilo je predmet brojnih kritika.

Takve kritike Općina je prihvatila, međutim taj slučaj se desio prije zvaničnog završetka projekta, tj. prije završne faze koja je uslijedila ovih dana. Određene kritike često budu upućene dok još traje realizacija projekta jer se, dok još traju radovi, često izvuku pogrešni zaključci, no mi pozivamo građane da i dalje komentiraju i kritikuju bez obzira o kojoj fazi radova se radilo jer smisao dvosmjerne komunikacije i jeste da se svi radovi odvijaju pod lupom javnosti što znači da će i izvođači radova i općinske službe koje prate izvođenje radova  posvetiti maksimalnu pažnju poslu kojeg obavljaju.

Nove aktivnosti na rekonstrukciji gradskih saobraćajnica i odvodnji površinskih voda koje se slijevaju i prouzrokuju probleme, najviše na lokaciji kod Slastičarne “Egipat”, planirane su za sljedeću godinu kada se očekuje rekonstrukcija ceste od novog kružnog toka do lokacije Pojata. (Press Općine Kakanj)

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO