19.7 C
Kakanj
Utorak, 27 Jula, 2021

Danas je dženaza poginulim rudarima

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Povodom  teške rudarske nesreće u jami “Raspotočje”, u kojoj je poginulo pet rudara, te njihove sahrane na području Federacije BiH 8. septembar je Dan žalosti. Vječni smiraj pronaći će Hajrudin Bradarac, Mehemed Dizdarević, Mehmedalija Halilović,  Fahir Halač i Fejzo Isaković.

Zeničani i brojni drugi bh. građani doći će na plato Kamberovića Polja kako bi odali počast nastradalima i klanjali dženazu.

Hajrudin Bradarac imao je 42 godine. Iza njega je ostala supruga Mirzeta i sin Amar.

Mehemed Dizdarević imao je 34 godine. Bez muža je ostala Minela, a mali Rijad bez oca.

Fahir Halać imao je 33 godine. Iza njega ostala supruga Ferzada, te sinovi Maid i Emir.

Mehmedalija Halilović je bio najmlađi od rudara čija su tijela izvučena. Imao je 30 godina. Sutra će ga na vječni počinak ispratiti supruga Sadbera i sinovi Tarik i Imran.

Fejzo Isaković imao je 53 godine. Iza  njega je ostala supruga Alija. Odhranio je svoje troje i još dvoje šehidske djece. Slika Fejzine kćerke Medine koja je čekala oca ispred jame potresla je mnoge u BiH.

VEZAN ČLANAK >>> Tragedija u Raspotočju: Djevojčica Medina nije dočekala oca Fejzu Isakovića

Dženaza poginulim rudarima klanjat će se na platou Kamberovića polja u centru Zenice, danas u 14 sati.  Potom će se pojedinačne dženaze i ukop obaviti na mjesnim grobljima Vrselje, Ponirak, Poratje i Prašnice, poslije ikindije namaza. Prije dženaze, komemoracija će biti obavljena od 11 sati u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica.

Prijevoz na i sa Kamberovića Polja bit će osiguran svima koji budu željeli prisustvovati dženazi i ukopu. Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, odnosno jarbola na zgradama Vlade FBiH i institucija Federacije Bosne i Hercegovine. 

zenicablog

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO