Danas i sutra zabranjen prevoz eksplozivnih materija i vangabaritnog tereta na teritoriji SBK-a

Popularno

Povezano


Zbog održavanja manifestacije ”Sveti Ivo“, danas (od 10 do 22 sata) i sutra (od 06 do 16 sati) zabranjuje se saobraćaj teretnih vozila na putu Jajce-Banja Luka, javlja Anadolu Agency (AA).
Za vrijeme obustave saobraćaj će se preusmjeriti preko Mrkonjić Grada ili putem Turbe-Banja Luka. Također, danas i sutra zabranjen je prevoz eksplozivnih materija i vangabaritnog tereta na teritoriji Srednjobosanskog kantona.
Danas do 17 sati, zbog sanacije kolovoza na snazi je obustava saobraćaja na dionici Cazin-Ostrožac. Za vrijeme obustave saobraća se alternativnim pravcima.
Zbog radova na mostu na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.
U tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a u noćnim satima na snazi je potpuna obustava saobraćaja (od 23 sata do 04:30 sati).
Na putu Tuzla-Kalesija, zbog radova u tunelu Čaklovići, saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.
Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.
Usporeno, zbog radova, saobraća se na putevima: Doboj-Rudanka, Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica) i Banovići-Živinice.
“Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučujemo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim poslijepodnevnim satima, a ukoliko se ipak putuje tokom dana, savjetujemo češće pauze”, navedeno je u saopćenju Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).
Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

- Marketing -

Najnovije