Povezano

Danas dženaza tragično stradalom 11-godišnjaku: Pretužni smo zbog Alija…


Ali Bečić, 11-godišnjak koji je stradao u petak kada ga je udario kamion u Nedžarićima, bit će sahranjen danas, piše Oslobođenje.

- Marketing -

Malog Alija kamion je udario nedaleko od Osnovne škole “Aleksa Šantić” u Nedžarićima, a dječak je od zadobijenih povreda preminuo na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Iza malog Alija ostali su otac Muamer, majka Sunita, sestra Aiša, mnogobrojna rodbina i prijatelji, te uposlenici i učenici OŠ “Aleksa Šantić” koju je dječak pohađao.

Dženaza malom Aliju biće klanjana u 13 sati na mezarju Turbe – Bistrik. 

Nesreća u kooj tragično stradao 11-godišnji dječak dogodila se u uskoj i mračnoj ulici kojom djeca često prolaze na putu do škole. Vozaču koji je upravljao kamionom jučer je, na prijedlog sarajevskog Tužilaštva, određen je jednomjesečni pritvor zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog prometa.

Pritvor je određen određen zbog opasnosti da bi zbog boravka na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti.

“Pretužni smo zbog Alija i sve ostale naše djece koja pate i stradavaju u ovoj našoj teškoj realnosti. Allah da podari sabura, snage i imana njegovim roditeljima, njihov Ali ih čeka ispred džennetskih kapija da ih uvede. Allahumme amin”, napisao je u emotivnom oproštaju od stradalog dječaka sarajevski efendija Muhamed Velić.

- Marketing -

Najnovije

Popularno