-5 C
Kakanj
Subota, 16 Januara, 2021

Dan državnosti BiH bit će tradicionalno obilježen na Bobovcu

Dan državnosti Bosne i Hercegovine – 25. novembar će biti obilježen tradicionalno na kraljevskom gradu Bobovcu, uz poštivanje epidemioloških mjera.

I ove godine će biti organizirano okupljanje delegacija nevladinih organizacija – Vijeća kongresa bošnjačkih intelektualaca, Hrvatskog narodnog vijeća, Srpskog građanskog vijeća-pokret za ravnopravnost, MDD Merhamet, La Benevolencija, KUD Proleter i Asocijacije nezavisnih intelektualaca Krug 99, te lokalnih i državnih institucija i organizacija.

http://kakanj-x.com/planinarski-pohod-na-bobovac-za-dan-drzavnosti-bih/

Simbolično okupljanje na Bobovcu planirano je za 25. novembar, a manifestacija će početi odavanjem počasti zastavi BiH sa jedinicom Oružanih snaga, uz prigodan muzički sadržaj i intoniranjem himne BiH izrazit će se počast Domovini.

Kako je najavljeno iz Kruga 99, na ovogodišnjoj manifestaciji će povodom obnove državnog subjektiviteta i Dana državnosti BiH govoriti član Predsjedništva BiH Željko Komšić, kao i predstavnici organizatora.

Učesnici će u vlastitoj organizaciji prisustvovati skupu i pridržavati se svih mjera na suzbijanju epidemije koronavirusa.

 

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO