― Marketing ―

KOMENTAR: Očekivanja su unaprijed smišljena ljutnja

Možda ste čuli za izreku: „Očekivanja su unaprijed smišljene ozlojeđenosti“. Prvo, samo očekivanje da se nešto dogodi neće dovesti do toga. Razvojni psiholog Jean Piaget...

Da li ste znali čemu služi treći odjeljak ladice u veš mašini? Rijetko ko pročita uputstvo, a trebalo bi!

- Marketing -

Mašinu za veš koristimo nekoliko puta sedmično, a kako bismo znali kako ona funkcioniše, trebalo bi da budemo upoznati sa svakim dijelom unutar nje.

To svakako možete da pročitate u uputstvu koji dolazi uz mašinu za veš, ali mnogi ljudi prosto zaboravljaju to da urade, a ako i pogledaju, više se ni ne sjećaju šta su pročitali.

Dakle, u koji odjeljak se stavlja prašak/deterdžent za pranje veša, u koji omekšivač i čemu služi treći odjeljak ladice?

- Marketing -


Odjeljak sa simbolom cvijeta namijenjen je omekšivaču – u njega možete da stavite i domaći proizvod od sirćeta i eteričnog ulja.

Odjeljak označen simbolom I i je za deterdžent za predpranje i to je uglavnom taj treći odjeljak u mašini za pranje veša. S druge strane, onaj sa simbolom II je namijenjen za glavno sredstvo za pranje.

Također, da bi veš bio lijepo opran i da se ne bi ofarbao, važno je da ga pravilno razvrstavate po bojama i da bijeli veš iskuhavate. Savjet je i da ne pretjerujete sa količinom omekšivača i deterdženta jer osim što mogu da ostanu fleke po odjeći, mogu vam se javiti i alergijske reakcije od previše hemije koja može da smeta koži.

- Marketing -