DA LI STE PRIMJETILI RAZLIKU? Izgleda da je Google promijenio logo

Iako to možda ne shvatamo na svjesnom nivou, pravilan razmak može da napravi veliku razliku kada su izgled i urednost nekog logoa u pitanju, a savršenstvo je nekada jako teško postići iz prve. Čak i kompanija kao Google je imala problema sa ovim, međutim, sada su sva slova došla na svoje mjesto.

Ukoliko ste ovog vikenda surfovali internetom sigurno ste bar jednom naletjeli na logo Google-a. Ono što sigurno niste primjetili jeste činjenica da je internet gigant donekle podesio slova u svom logu, a razlika je prilično “velika”.

Kao što svaki dizajner zna, razmak između slova često zadaje veliku glavobolju ako nije dobro podešen. Za njih nema boljeg osjećaja nego kada sva slova, piksel po piksel, dođu na svoje mjesto. U Google-ovom slučaju, slova “L” i “E” se nisu podudarali, što mora da je ljude u kompaniji koji su bili zaduženi za njega dovodilo do ludila.

ezgif-save

Kako bi ovo popravio, kompanija je slovo “G” pomjerila jedan piksel u desno, a slovo “L” jedan piksel na dole i desno.

Iako to možda ne shvatamo na svjesnom nivou, pravilan razmak može da napravi veliku razliku kada su izgled i urednost nekog logoa u pitanju, a savršenstvo je nekada jako teško postići iz prve. Čak i kompanija kao Google je imala problema sa ovim.

(Telegraf)

Možda vam se svidi

Comments are closed.