15.7 C
Kakanj
Srijeda, 16 Juna, 2021

Da li će se finale Kupa BiH igrati uz prisustvo gledalaca?


Finale Kupa Bosne i Hercegovine u fudbalu igra se u srijedu u trening centru NFS BiH u Zenici. FK Borac novi prvak Bosne i Hercegovine i posljednji osvajač Kupa BiH FK Sarajevo, odmjerit će snage i u međusobnom duelu odlučiti ko će ponijeti trofej u najmasovnijem fudbalskom takmičenju u našoj državi.

Odlukom Kriznog štaba u Republici Srpskoj, gledaoci mogu prisustvovati utakmicama, pa je tako Borac jučer mogao proslaviti osvajanje trofeja sa svojim navijačima na Gradskom stadionu u Banjoj Luci, što je cijelom događaju dalo jedan drugačiji ambijent.

Sa druge strane, Krizni štab Federacije BiH i Vlada većeg entiteta nije dala dozvolu za povratak navijača. Ipak, dozvolom kantonalnih vlasti u Hercegovini je dozvoljen ulazak gledalaca na utakmicu u Širokom Brijegu, pa je oko 1.000 navijača pratilo duel na Pecari.

Postavlja se pitanje da li je iko razmišljao da od vlasti Ze-Do kantona zatraži dozvolu za prisustvo navijača na tribinama? S obzirom na to da su nedavno uoravo u Zenici naše odbojkašice igrale susrete pred ograničenim brojem gledalaca, opšte je mišljenje da bi vlasti u tom kantonu dozvolile određeni broj gledalaca i na ovom susretu.

Organizator ovog susreta je upravo NFS BiH, a nije zvanično poznato da li su tražili dozvolu za prisustvo gledalaca na finalnom susretu u Zenici. Da li će se nešto promijeniti do samog starta utakmice i prvog zvižduka sudije Irfana Peljte, ostaje da se vidi, piše “Sport1“.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO