Povezano

Cvijanović tvrdi: Ovo je državni udar! Nepovratno se uništavaju temelji na kojima počiva BiHCvijanović je rekla kako ovo predstavlja obični državni udar te još jedan antidaytonski napad na RS.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović pridružila se nizu osuda odluke Ustavnog suda BiH nakon što je ova institucija odredila da pojedine odredbe Zakona o šumama Republike Srpske nisu u skladu s Ustavom BiH i to u dijelu u kojem se navodi da su šume vlasništvo ovog entiteta. Cvijanović je rekla kako ovo predstavlja obični državni udar te još jedan antidaytonski napad na RS.

- Marketing -

– O kakvoj uređenoj pravnoj državi možemo govoriti ako institucija koja je zadužena za zaštitu ustavnosti u kontinuitetu krši ovaj princip na kojem počivaju sve savremene i uređene zemlje svijeta, rekla je Cvijanović.

Cvijanović je istakla da neustavni pokušaj postepene centralizacije BiH, i to od institucije za koju bi daytonski Ustav trebao da bude svetinja, nepovratno urušava kako povjerenje među narodima u BiH, tako i same temelje na kojima ona počiva.

Podsjećamo, nova odluka Ustavnog suda BiH znači da je definitivni titular imovine šuma u RS-u zapravo država Bosna i Hercegovina.

- Marketing -

Najnovije

Popularno