Cvijanović: Svi će biti sankcionisani, takve slike ne žele građani

Željka Cvijanović, predsjednica Vlade Republike Srpske izjavila je danas da Vlada neće donositi odluku o smanjenju cijena goriva nego da se vode razgovori sa distributerima kako bi uticali na njih da oni smanje cijene, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema njenim riječima takvu opredijeljenost su pokazali i distributeri u FBiH i distributeri u RS-u i jedan dogovor postignut je juče.

“Očekivati kako će sve biti, ne znam kako, smanjeno i svako od nas postavljati određene zahtjeve o visini ili koliko treba da iznosi smanjenje to nije realno. Cijena goriva jeste visoka i nikome nije milo da su cijene povećane, ali sjećate se perioda od prije nekoliko godina da je cijena bila mnogo više nego što je sada, pa nismo imali ovakvu situaciju”, kazala je Cvijanović.

Naglasila je da će biti sankcionisani svi “koji blokiraju život normalnim građanima koji isto tako ne vole što im je povećana cijena goriva”.

“Ne može se tolerisati, imali smo ružne slike prethodnih dana. To nisu slike koje žele građani ni Banjaluke, ni RS-a. Građani žele da institucije rade svoj posao i da institucije gdje god je to moguće intervenišu da bi im život i uslovi života bili lakši. I mi intervenišemo na način da dogovaramo ta smanjenja, ali moramo biti realni. Sa druge strane niko ne smije blokirati normalan život i funkcionisanje niti grada niti drugog čovjeka samo zato što je on to odlučio”, kazala je Cvijanović.

Nikola Grbić, predsjednik Udruženja prevoznika RS-a rekao je jučer da je za prevoznike iz Republike Srpske smanjenje cijene goriva od 0,05 KM po litri poniženje, a Ministarstvo trgovine i turizma saopštilo je da će cijene naftnih derivata od danas biti niže na pumpama u Republici Srpskoj, te da su pojedini distributeri naftnih derivata juče snizili cijene u iznosu od 0,05 KM po litri goriva. Prevoznici su od Vlade RS-a tražili da gorivo bude jeftinije 0,30 KM po litri.

Od nedjelje od 17 do 18 časova prevoznici i građani organizuju blokiranje saobraćajnica tražeći da se snize cijene goriva, a juče su pripadnici policije spriječili pokušaj blokiranja saobraćaja u centru Banjaluka.

Kako je ranije najavljeno Vlada RS-a na današnjoj sjednici bi trebalo da razmatra informaciju o cijenama nafte i naftnih derivata.

Možda vam se svidi

Leave A Reply