Cvijanović razgovarala sa Escobarom i Palmerom: Tražila “balansiraniji pristup”

Popularno

PovezanoCvijanović je na sastanku sa Escobarom izrazila podršku inicijativi “Otvoreni Balkan”, kao i snažnijoj ekonomskoj saradnji među zemljama regije.

Predsjednica bh. entiteta Republika Srpska Željka Cvijanović na današnjem sastanku sa specijalnim predstavnikom predsjednika SAD-a za Zapadni Balkan Gabrielom Escobarom u Vašingtonu ukazala je na potrebu “izbalansiranog pristupa prema Bosni i Hercegovini i interesima sva tri konstitutivna naroda”, te istakla da je to jedini način da se obezbijedi stabilna i prosperitetna budućnost.

- Marketing -

Cvijanović je na sastanku sa Escobarom izrazila podršku inicijativi “Otvoreni Balkan”, kao i snažnijoj ekonomskoj saradnji među zemljama regije.

Sagovornici su razmijenili mišljenje o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u državi i entitetu, te o mogućnostima jačanja saradnje, saopšteno je iz Kabineta predsjednice RS.

Tokom susreta da američkim izaslanikom za izborne reforme u BiH Matthew Palmerom razgovarano je o reformama izbornog zakonodavstva u BiH, a predsjednica Republike Srpske je ponovila stavove ovog entiteta o ovom pitanju, istakavši da je potrebno obezbijediti “legitimno predstavljanje” svih konstitutivnih naroda i ukazala na neophodnost postizanja dogovora između partnera u Federaciji BiH.

- Marketing -

Najnovije