5 C
Kakanj
Ponedjeljak, 19 Aprila, 2021

ČUDAN SLUČAJ NA HITNOJ: Žalila se na bol u trbuhu, a kad je priznala što je radila… ‘Dečko ju je napumpao poput balona’


tokom godina bilo je niz neobičnih medicinskih slučajeva koji su naglasili potrebu za detaljnim seksualnim odgojem. Jedna od takvih činjenica koja se, na primjer, ne spominje često, jest da postoji pristup između rodnice i abdomena.

Iako su male šanse da će ova tema iskrsnuti u svakodnevnom razgovoru jer zapravo ni na koji način ne utječe na vaš život, postoje slučajevi u kojima bi vam znanje o tome moglo bilo korisno – točnije, tokom oralnoga seksa.

Jedna 24-godišnjakinja pojavila se na Hitnom odjelu Sveučilišta Stanford u Kaliforniji nakon što je doživjela jake bolove u trbuhu i prsima, koji su trajali šest sati. Njezina je bol bila oštra i pomaknula se iz donjega desnog dijela trbuha prema gore i proširila. Osim boli, koja se pojačavala dok se kretala, nije imala drugih simptoma.

Nevjerojatan uzrok napuhavanja

Međutim, istu je stvar doživjela i nekoliko puta prije, šest i 12 mjeseci prije ovoga određenog posjeta. Daljnjim pregledom rendgenskim zrakama rezultat je uvijek bio isti: otkriven joj je zrak u trbušnoj (peritonealnoj) šupljini, stanje poznato kao pneumoperitoneum, piše IFL Science.

Pneumoperitoneum može biti uzrokovan bilo čime, od perforiranog čira do raka crijeva. Oni mogu izazvati zračne embolije, gdje se mjehurići zarobljavaju u krvnoj žili, blokirajući je, što zauzvrat može dovesti do smrti. Kao takvi, zahtijevaju hitnu istragu uzroka.

Unatoč testovima u oba prethodna navrata, nije pronađen uzrok, a zrak je postupno ponovno upijao okolno tkivo, što se obično događa u roku od tjedan dana, napisao je liječnički tim u časopisu Društva laparoendoskopskih kirurga. Ovoga puta uzeli su kompletnu seksualnu povijest pacijentice, a uzrok njezina napuhavanja objašnjen je riječima: partner ju je napumpao poput balona.

“Pacijentica je otkrila da je imala spolni odnos tokom kojega joj je partner snažno upuhivao zrak u vaginu prije svake epizode pneumoperitoneuma”, objasnili su iz tima. “Sjetila se da su bolovi počeli četiri sata nakon svake takve prilike.”

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO