Crveni križ općine Kakanj, zajedno sa sekcijama dobrovoljnih darivalaca krvi RMU i Termoelektrane, zadovoljio čak 71,86% potreba građana Kaknja za krvlju, cilj je procenat povećati na 90 %

Ponosni na pokazanu kakanjsku humanost

U srijedu 29.11.2017.godine u prostorijama Crvenog križa općine Kakanj održana je još jedna u nizu akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Akciju je organizirao Crveni križ općine Kakanj u saradnji sa Transfuzijskim centrom Kantonalne bolnice Zenica.

Veliki broj naših sugrađana odazvao se ovoj akciji, a krv je dalo ukupno 47 dobrovoljnih darivalaca krvi. Akciji se odazvao veliki broj zaposlenika Općine Kakanj i javnih preduzeća, te građana Kaknja, a zabilježeno je da su u akciji učestvovali i darivaoci iz drugih općina.

Organizacijom ovakvih akcija Crveni križ općine Kakanj nastoji zadovoljiti potrebe građana Kaknja koji se liječe u Kantonalnoj bolnici Zenica kako bi im se olakšalo liječenje. Uvidom u evidenciju Transfuzijskog centra, u periodu 1.11.2016-31.10.2017.godine Crveni križ općine Kakanj, zajedno sa sekcijama dobrovoljnih darivala krvi RMU Kakanj i Termoelektrane Kakanj, zadovoljio je čak 71,86% potreba naših sugrađana za krvlju.

Cilj je da se taj procenat poveća na 90% u toku 2018.godine kako bi se u što većoj mjeri smanjio udio porodičnog davanja krvi jer je to opterećenje za porodice bolesnih i povrijeđenih.

Na ovaj način Kakanjci su pokazali visok stepen humanosti i solidarnosti.

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar