Crvena legija i FK Mladost: Emil Piljug nakon 13 godina završio karijeru

Utakmica revijalnog karaktera povodom završetka vrlo uspješne sezone između navijačke skupine „Crvena legija” i FK”Mladost” je danas odigrana na stadionu u Doboju.

Utakmica je bila i u znaku svečanog karaktera jer se nakon punih trinaest godina provedenih u FK”Mladost” od ekipe oprostio Emil Piljug. Članovi Crvene legije su tom prilikom Emilu poklonili ručni sat sa posvetom i zahvalnicu urađenu na pleksiglasu. Zahvalnice za svoj nesebični angažman klubu su navijači dodijelili predsjedniku kluba Edinu Begovcu i šefu struke Nijazu Kapi.

Po završetku utakmice, u kojoj je rezultat naravno bio u drugom planu, organizovana je svečana večera na kojoj su pored igrača kluba i navijača, bile prisutne i zvanice. Pozvani su Hasan Čaušević direktor TE Kakanj, Izudin Neimarlija i Elvedin Hadžić ispred TC Kakanj, Edhem Goga i Mensur Mušija ispred MGM Apoteke i MGM Farm, Mensur Šehić i Emin Gradaščević ispred firme Cebos i Geo Data iz Sarajeva. Članovima FK „Mladost” su ovom prilikom uručene članske karte navijača Crvene legije, kao i majice, dok su posebnim gostima uručene VIP članske karte i majice Crvene legije.
Prva „Crvena noć” u Kaknju

Članovi navijačke skupine su pomogli golmanu Edinu Mujagiću čiji stambeni objekat je teško pogođen posljednjom elementarnom nepogodom. Na dan poplave Edin je bio u Bugojnu. U taj znak Crvena Legija se obavezala da će učiniti sve da pozove naše sponzore, članove i klub da mu se renovira kuća i pomogne kako god je moguće Na poziv direktora OŠ”15.april” i ujedno člana navijačke skupine Crvena legija, Jasminka Hasagića, u nedjelju 1.6.2014 godine će biti organizovana akcija čišćenja škole koja je stradala nakon elementarne nepogode. Članovi Crvene legije najavljuju i održavanje prve „Crvene noći” koja će biti upriličena u augustu, na kojoj će biti pozvani ljudi i kompanije koje su pomagale navijačku skupinu i FK „Mladost”. Večer će biti i humanitarnog karaktera radi prikupljanja sredstava onima kojima je pomoć neophodna.

Na kraju donosimo konstataciju da je osnivanjem „Crvene legije” nastala jedna zaista lijepa priča u Kaknju. Navijačka skupina za primjer brojnim mnogo većim klubima i navijačkim skupinama u BiH. Nisu oni samo navijači koji dođu na utakmicu kako bi navijali za svoj klub. Oni mijenjaju pravila navijanja, i umjesto često slušanog psovanja na utakmicama, oni bode svoje ljubimce. U njihovom skandiranju nema vulgarizama, nema opijanja, vlada red, sloga i disciplina. Ružno je reći, ali imaju nešto što mnogo poznatiji i slavniji gradski rival „Rudar” nikada nije imao. Nisu oni samo navijači, oni su i aktivisti i humanisti. Mnogo sati su proveli pomažući onima koji su ugroženi poplavama, djeluju kao jedan, i zaista je lijepo vidjeti jednu takvu skupinu navijača koji će u budućnosti navijati ne samo za svoju Mladost, nego i za košarkaše, odbojkaše i rukometaše iz Kaknja, u onim trenucima kada to bude najpotrebnije.
Šta na kraju reći osim, MOMCI KAPA DOLE…

kakanj-x

Možda vam se svidi

Comments are closed.