Članovi sindikata RMU u radnoj akciji

Cijeneći ozbiljnost situacije koja je nastala elementarnom nepogodom, razornim poplavama i aktiviranjem klizišta u brojnim mjesnim zajednicama općine Kakanj, sindikat RMU Kakanj je organizao volontersku akciju u kojoj je učestvovalo oko trideset volontera.

Akcija je obuhvatala brojne aktivnosti koje su sprovedene u Tršću i Kraljevoj Sutjesci, odnosno naseljenim podučima Skenderovići, Hendek, Vrtača ,Pavlovići i Ratanj.

„U Pavlovićima smo radili kanale i na odvodu voda. U Ratnju smo raščićavali puteve. U Sutjesci smo pomagali stanovništvu. U Hendeku smo radili na drenaži voda, kao i u Vrtači. Jedna grupa radi na drenaži puta u Tršću a druga grupa na odvodnjavanju puta”– rekao je predsjednik Sindikata RMU Kakanj Nezir Begić

IMG 6536

Ističu kako su zadovoljni poduzetim aktivnostima, ali kako ipak ostaje gorak okus i nezadovoljstvo ukupnim odzivom građana Kaknja u uključivanje u cijelu akciju.

„Nekako mi je ovo jako gorko i bljutavo. Svi kritikujemo iz svojih kuća, ali kada treba uzeti lopatu u svoje ruke, čast izuzecima, tu je loš odziv.” – rekao je Begić.

kakanj-

Možda vam se svidi

Comments are closed.