15.7 C
Kakanj
Utorak, 15 Juna, 2021

Članovi Predsjedništva BiH razgovarali s Krivokapićem


Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović primili su u posjetu predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića.

Izraženo je zadovoljstvo posjetom predsjednika Vlade Crne Gore i time što je za prvi posjet regiji predsjednik Vlade Crne Gore odabrao Bosnu i Hercegovinu.

To pokazuje da su Bosna i Hercegovina i Crna Gora posvećene unapređenju regionalne suradnje i dobrosusjedskih odnosa. Interes za jačanje regionalne suradnje i dobrosusjedskih odnosa je izražen i u procesu pristupanja EU, te kroz regionalne inicijative i međunarodne organizacije.

Na sastanku je rečeno da između BiH i Crne Gore nema otvorenih pitanja i da je potrebno bilateralnu suradnju podići na najvišu razinu, kroz razmjenu posjeta na visokoj i najvišoj razini.

Razgovarano je o unapređenju suradnje u oblastima ekonomije i trgovinske razmjene, cestovne infrastrukture, te oblastima energetike, turizma, znanosti i kulture, prenose “Vijesti“.

Sugovornici su se složili da je potrebno konkretizirati započete infrastrukturne i energetske projekte, te povećati suradnju u ekonomskoj oblasti i trgovinskoj razmjeni. Pozdravljeno je potpisivanje dokumenata kojima se omogućava bolja kontrola granica i olakšava protok roba i ljudi.

Na sastanku je razgovarano i o pandemiji izazvanoj virusom COVID-19 i o aktivnostima koje se provode kako bi se ublažile posljedice pandemije.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO