― Marketing ―

Ćiro nakon što se požalio da ga kćeri ne pitaju za zdravlje: Sin želi ublažiti istinu

- Marketing -

Nakon što se nedavno požalio da ga kćeri nisu pitale za zdravlje, iako se već više od godinu dana bori sa zloćudnim rakom prostate, Ćiro Blažević sada je otkrio kako se s njegovom dijagnozom nosi sin.

“Moj sin dođe i kaže: ‘Tata, to si isto govorio da ćeš umrijeti i prije pet godina.’ On želi ublažiti ovu istinu, a doktori su digli ruke od mene”, rekao je za Story.

Dodao je kako osjeća da mu je ostalo još malo vremena.

- Marketing -

“Vrijeme mi je, imam 88 godina iza sebe, ostavio sam dosta. Što ćeš. Konstatiraš istinu, a ona je da imaš rak s pet metastaza. Onda je to fatalno. U svakom slučaju nemojte za mnom žaliti, previše sam napravio da ne bih bio spokojan. Previše dobrog. I koliko god se trudim, ne mogu naći kome sam zlo napravio, i to od najranije mladosti.”

“Poštedite se žalosti za mnom”

“Kad gledam svoje kolege, gotovo svi su umrli: Barić, Ivić, Zebec. I moje je vrijeme došlo. S tim se čovjek mora pomiriti, bez kukanja i jadikovanja. Tako da bih molio ljude: poštedite se žalosti za mnom jer odlazim spokojan i to je jako lijepo. Ne znam kako oni zločesti ljudi koji su toliko toga lošeg napravili trebaju umrijeti, a do tada uopće nisu vjerovali u Boga? Kad trebaš umrijeti, počinješ vjerovati. Ali eto, tu sam…”, poručio je.

Podsjećamo, Ćiro je ranije otkrio da mu se pojavio recidiv karcinoma.

“Proširio se na limfne žlijezde. Prostata koju su mi izvadili bila je žarište”, rekao je ranije za Index.

“Liječim se na Rebru te u Svetoj Nedelji. Borim se i ne dam se. Što je najvažnije, ne predajem se. Uvjeren sam da će sve biti dobro”, zaključio je tada.

- Marketing -

BONUS VIDEO

Izložba “Unutar četiri zida” otvorena u Sarajevu

Večeras je u prostoru galerije Europe House u Sarajevu svečano otvorena izložba pod nazivom "Unutar četiri zida", koju su zajednički kreirale fotografkinja Aida Redžepagić...