CIK: Objavljen prvi podcast ‘Opći izbori 2022’


Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine danas je na web stranici www.izbori.ba, youtube kanalu https://bit.ly/3l3Zd11 i twiteru https://twitter.com/IZBORI_BA objavila prvi podcast “Opći izbori 2022”.
U projektu koji Centralna izborna komisija BiH realizuje uz podršku Udruženja izbornih zvaničnika u BiH i Ambasade Švicarske u BiH, u narednih sedam mjeseci bit će objavljeno 14 podcasta (po dva mjesečno).
Cilj ovog projekta je jačanje transparentnosti rada Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine, kao i pružanja tačnih i pravovremenih informacija svim učesnicima u izbornom procesu (politički subjekti, kandidati, birači, izborni posmatrači, članovi izborne administracije, mediji).
Svaki od 14 podcasta će biti fokusiran na konkretan segment izbornog procesa u kojima će se dati odgovori na najčešće postavljena pitanja.
Tema danas objavljenog prvog podcasta je: “Portal e-Izbori, s fokusom na elektronsku prijavu birača za glasanje izvan BiH“.
Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine zahvaljuje Udruženju izbornih zvaničnika u BiH i Ambasadi Švicarske za podršku u realizaciji projekta izrade i objave podcasta “Opći izbori 2022“, saopćeno je iz CIK-a, piše Fena.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano