Četiri smrti u porodici Šehović za samo četiri mjeseca: Nakon smrti, Vahida, Amre, Fate i Enise zatraženo da proglasi Dan žalosti u Gornjem Vakufu-Uskoplju!

Popularno

Povezano

Četiri smrti u ovoj porodici u samo četiri mjeseca, zasigurno su veliki gubitak, kako užoj i široj porodici, rodbini i prijateljima, tako i za našu Općinu, smatraju brojni građani Gornjeg Vakufa-Uskoplja.

Povodom navedenog slijeda događaja i četiri smrti u toj općini pokrenuta je i inicijativu za proglašenjem Dana žalosti Općine Gornji Vakuf – Uskoplje.

- Marketing -

 

Građani smatraju da su ove četiri smrti stvarno veliki gubitak za općinu i kao takve trebaju da imaju Dan žalosti kao podsjetnik i sjećanje na takav slijed događaja.

 

Veliku tragediju za cijeli Gornji Vakuf – Uskoplje predstavljaju četiri smrti iz porodice Šehić u vremenskom razdoblju od četiri mjeseca.

 

Prošle godine u mjesecu novembru, tačnije 26. novembra 2020. napustio nas je Vahid Šehić, dugogodišnji direktor MSŠ Gornji Vakuf u 64 godini života.

 

Nedugo nakon toga, 06.02.2021. godine, njegova kćer Amra (rođ. Šehić) Gafić u 34. godini svoga života, Božijom odredbom je napustila ovaj svijet. Naša Amra je iza sebe ostavili svoju majku Enisu, malu kćerkicu Amilu, supruga Aida i braću Ermina i Irfana.

 

Nakon mrti naše Amre, vijest o ugašenom mladom životu uzdrmala je ovu regiju. Naročito teško je to palo njenoj majci Enisi, koja je od tada u teškom psihičkom stanju.

 

Šehić (rođ. Čaušević) Fata, majka rahm. Vahida Šehića, a Amrina nane, preselila je na bolji svijet 07.03.2021. godine, u 85. godini života!

 

U utorak, 30.03.2021. godine je na bolji svijet preselila i majka Enisa, u svojoj 61. godini života, a dženaza namaz će se obaviti sutra nakon podne namaza na mezarju Rakovice.

- Marketing -

Najnovije