Četiri bh. državljana BiH uhapšena jer su pokušali prokrijumčariti 20 migranata


Pripadnici Granične policije BiH lišili su slobode četiri državljana Bosne i Hercegovine koji su spriječeni u pokušaju krijumčarenja 20 stranih državljana.

- Marketing -

Naime, na području Zvornika, 22. januara 2022. godine, prilikom granične kontrole Mercedesa, bh. nacionalnih oznaka, pripadnici Jedinice granične policije Zvornik otkrili su devet osoba afroazijskog porijekla bez identifikacionih dokumenata, a koje su izjavile da dolaze iz Kameruna (4), Gvineje (2) te po jedna osoba iz Malija, Obale Slonovače i Senegala. Vozilom je upravljao državljanin BiH.

Prethodno, 20. i 21. januara 2022. godine, pripadnici Centralnog istražnog ureda GPBiH i Jedinice granične policije Gorica, u dva odvojena slučaja na području Posušja, spriječili su krijumčarenje osam državljana Turske i tri državljana Pakistana. U vezu sa ovim krijumčarenjem dovode se trojica bh. državljana koji su migrante krijumčarili u dva vozila, bh. nacionalnih oznaka.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela „krijumčarenje osoba“, o navedenim događajima su obaviješteni dežurni tužioci Tužilaštva BiH. Prema njihovim naredbama državljani BiH lišeni su slobode i protiv njih bit će dostavljen izvještaj o krivičnom djelu, dok su strani državljani predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano