5 C
Kakanj
Nedjelja, 24 Januara, 2021

Čestitka za JP “Vodokom” Kakanj povodom 22.marta-Svjetskog dana voda: Kakanj ima vode na česmama kada brojni drugi gradovi nemaju, no znamo li to cijeniti

Tokom ljetnog perioda kada i veliki gradovi poput Sarajeva imaju probleme sa snabdijevanjem vodom zbog čega uvode redukcije, Kakanj je jedan od rijetkih gradova u kojem se, generalno gledano za bosanskohercegovačke prilike, bilježi pohvalna i nesvakidašnja situacija kontinuiranog snabdijevanja vodom, bez redukcija.

Za ovakvu, za građane povoljnu, situaciju zahvaljujemo JP “Vodokom” Kakanj i čestitamo za snalažljivost i umijeće da se osigura blagodat kakvu svi mi počesto ne znamo cijeniti.

Istina, u ljetnom periodu bilježe se situacije povremenih nestanaka vode u nekim vršnim dijelovima Kaknja, ali se radi o pojedinačnim slučajevima koji se događaju zbog činjenice da se radi o vršnim dijelovima, da je u vrijeme suše smanjen dotok sa izvorišta, ali i zbog činjenice da se bilježi neracionalna potrošnja vode.

Još jedna stvar je veoma važna i zaslužuje pažnju. Ni brojne svjetske metropole nemaju blagodat koju mi imamo, a to je da slobodno možemo piti vodu sa česme jer se radi o higijenski čistoj vodi koja se redovno kontrolira kod nadležnih institucija. Kakanj, dakle, ima blagodat kakvu rijetko koji grad ima.

Treba naglasiti i još jednu činjenicu na koju se rijetko osvrćemo, a neko bi i to promovirao i sa ponosom pominjao. Obzirom na činjenicu da je Bukovica jedno od kakanjskih izvorišta i da se nalazi u podnožju srednjovjekovnog grada Bobovca u kojem se čuvala bosanska kruna to znači da pijemo kraljevsku vodu.

“Vodokom” čestitamo za vrijedan rad i snalažljivost kako bismo u svojim domovima imali blagodat koju bismo svi mi najbolje znali cijeniti tek kad bi vode nestalo na česmi.

(Press Općine Kakanj)

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO