Prvi maj – Međunarodni praznik rada ukazuje na historijsku borbu za radnička prava i dostojanstvo čovjeka koji svojim časnim i poštenim radom obezbjeđuje egzistenciju sebi i svojoj porodici.

Ovaj praznik predstavlja dan solidarnosti radnih ljudi cijelog svijeta i opominje da postoji veliki broj onih koji ne mogu ostvariti jedno od osnovnih ljudskih prava-pravo na rad.

U protekle dvije godine u Kaknju smo uspjeli u značajnoj mjeri preokrenuti poslovni ambijent, osigurati pogodnosti za investitore, promovirati Kakanj kao sredinu pogodnu za investicije, te početi mijenjati ustaljena razmišljanja koja vladaju decenijama po kojima su se u Kaknju sa sumnjom i skeptičnim razmišljanjima promatrale ideje o pokretanju vlastite poduzetničke inicijative, samozapošljavanju, razvijanju vlastitog malog biznisa i poljoprivrede kao izvora prihoda.

Građani Kaknja sve više pokreću vlastite male biznise sa ciljem samozapošljavanja, a u tome ih Općina Kakanj hrabri, stimuliše i pomaže kroz finansijska izdvajanja za pokretanje i registraciju djelatnosti, kroz nabavku poljoprivredne mehanizacije, plastenika, sjemenskog materijala, sadnica, krava, kroz podsticaje u poljoprivredi, te kroz druge vrste pomoći.

Uz želju da marljiv radnik koji temeljito, odgovorno i profesionalno obavlja svoj posao uvijek bude mjerilo vrijednosti, građanima Kaknja upućujemo srdačnu čestitku povodom 1. maja – Međunarodnog praznika rada!

Predsjedavajući OV                                                              Općinski načelnik

Slaven Katičić                                                                            Nermin Mandra

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram