17.5 C
Kakanj
Utorak, 15 Juna, 2021

Čestitka iz JP “Vodokom” Kakanj povodom 22.marta – Svjetskog dana voda

Povodom 22. marta – Svjetskog dana voda građanima Kaknja upućujemo iskrene čestitke uz poziv da koliko god je to moguće racionalnije koristimo vodu i da tome učimo i buduće generacije.
Već godinama se ovaj datum obilježava i u BiH. Ove godine centralni skup održat će se u Bijeljini, gdje će se okupiti predstavnici svih institucija nadležnih za vode, istaknuti stručnjaci iz ove oblasti i drugi.
Tema Svjetskog dana voda za 2016. godinu glasi: „Voda i poslovi“, a naglašava kako voda i radna mjesta imaju snagu da promijene ljudske živote. Vode trenutno ima dovolјno za rastuće svjetske potrebe, ali iz UN stalno upozoravaju da čovječanstvo mora dramatično da promjeni način na koji se voda troši, kako se njome upravlјa i kako se dijeli.
Prema relevantnim svjetskim podacima Bosna i Hercegovina je u cijelom svijetu država sa najvećom količinom vode za piće po glavi stanovnika.
Uz iskrene čestitke upućujemo i poziv svim srednjoškolcima da se aktiviraju i svoj rad (priču, pjesmu ili esej) prijave na Izbor najboljih lilterarnih radova na temu “I slatka, i slana, i ona što stoji, i ona što teče, voda je pramajka, i kad je kaplja, i brza rijeka, i okean plavi…“.

Rok za prijave je 31.03.2016.godine, a za najbolje obezbijeđene su i vrijedne nagrade.

Detalji Izbora na www.vodokom.ba.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO