Čega smo se sve odrekli zbog poskupljenja

Cijene svih proizvoda i usluga u Bosni i Hercegovini svakodnevno rastu. Provjerili smo kako se u tome svemu snalaze privatnici i zanatlije, ali i pored ostalog, mogu li sebi građani još priuštiti poneki luksuz.

Cijena zlata je konstantno u porastu, samim tim skuplji je i nakit u zlatarama. Zbog visokih cijena, potražnja za nakitom je jako mala

  • Naš posao je luksuzan posao znači nakit je uvijek bio na zadnjem mjestu prioriteta. Razumijete, prvo ljudi podmire životne namirnice, kupuju, plaćaju se računi a nakit je stvarno postao veliki luksuz. Sreća što radimo usluge većinom, popravke, održavanje nakita i toga bude, kazao je Tenzil Šehić, vlasnik zlatare.
- Marketing -

S obzirom na to da su cijene skoro svega znatno veće, privatnici a naročito frizeri su bili primorani na korekciju cijena. Ipak, odaziv građana je isti kao i ranije.

  • Ja sam malo korigovala cijene, recimo šišanje koje je 20 godina bilo pet maraka sad je sedam maraka. Dolaze friziraju se, mislim, žene hoće da su lijepe i cijena nije bitna, kazala je Sandra Alagić, vlasnica frizerskog salona.

I ugostitelji pokušavaju balansirati cijene svojih usluga sa sveukupnom situacijom. U svoju, ali i u korist građana.

  • Mi nismo dizali cijene, smatramo još da to nije realno ma da neke namirnice su skočile više od 50%. Mi eto pokušavamo još da vidimo ovu godinu i sezonu kako će ići pa ako ne budemo mogli i mi ćemo biti primorani da podignemo cijene, kazala je Adi Bajčetić, vlasnik kafića.

Dok cijene svakodnevno rastu, primanja građana ostaju ista. Kažu nam kako nema efekta ako se žale, pa se zato snalaze kako mogu.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano