14 C
Kakanj
Utorak, 15 Juna, 2021

Brutalno ubio svog amidžu, pa njegovom sinu poručio “Nema ti više oca, zaklao sam ga “

Nakon stravičnog zločina koji potresao bh. javnost kada je Almin Kolić u zeničkom Planinarskom domu „Čolan“ brutalno nožem ubio svog amidžu Redžiba (52), novinari “Avaza” su stupili u kontakt sa Kenanom, sinom žrtve koji im je u potresnoj ispovijesti opisao šta se dogodilo kobne noći.

U potresnoj ispovijesti za pomenuti list Kenan Kolić je kroz suze ispričao šta se događalo i iznio niz jezivih detalja i bizarni motiv koji je doveo do velike porodične tragedije.

– Kada mi je ubio oca došao je kući uslikao se i na messenger mi poslao jednu svoju sliku. Ispod slike je napisao: „Ubio sam ti oca i neće više živjeti, zaklao sam ga“. Uhapsila ga je policija i odvela. Otac je dugogodišnji lovac…Bio je u lovu, i uopšte nije konzumirao alkohol. Sjedio je gore nakon lova sa svojim društvom u domu.

Prije tri sedmice taj rođak Almin je dom zapalio. Poslije toga je otac je otišao gore s par ljudi i to su preuredili, da se može sjediti i sve fino. Međutim, da bi taj isti momak, moj rođak, nazvao mog oca i rekao da će doći i da će to opet sve zapaliti i skrhati. Otac je u nedjelju ranom zorom otišao u lov, a po povratku u dom Alminu je rekao „da nema on ništa s domom i da se s njim niko neće svađati“. Almin mu je rekao „nemaš ti s ovim ništa, i ja ću ga zapaliti“ – kazao je Kenan za “Avaz”.

Almin i Redžib Kolić

On je pojasnio da je izbila svađa te da je Almin svome amidži uputio niz psovki.

– Nema šta mu nije rekao i tu je izbila svađa. Kako su se pogurali, otac je njega udario. Almin se prepao i povukao se. Onda je kada je otac krenuo na vrata i izašao da upali džipa Almin je njemu zabio veliki mesarski nož, trgnuo je oštricu i pobjegao. Ti koji su tu bili pomagali su ocu. On je samo kleknuo i rekao: „Joj, ubo me je puno“ – priča Kenan.

Kenan kaže da su rođaci Redžiba ubacili u vozilo, ali čim je sjeo iskrvario je na licu mjesta.

– Rođak ga je kasnije odvezao do Hitne pomoći. Almin je pobjegao s lica mjesta, a ja sam bio u gradu, na poslu. Pozvali su me i rekli: „Otac ti je imao problem, tučnjavu…“ Kada sam stigao do Hitne vidio sam da je otac mrtav i da mu nema pomoći. Bio je bukvalno, rasječen, skoro prepolovljen… – priča jezive detalje Kenan.

No tu dolazi do još dramatičnijih momenata, Kenan dobiva videopoziv.

Jedna od poruka koje je Almin poslao sinu žrtve, Foto: Screenshot

– Dok sam pomagao da oca odnesemo do prostorije u Hitnoj, Almin me je nazvao na videopoziv i kaže: „Vidi šta mi je uradio zaklao sam ga“. Nema šta mi nije rekao. Kazao sam mu: „Vidi šta si ti uradio, sad ću ja doći i tebe ubiti. On je prekinuo razgovor, slikao je sebe i poslao mi ispod i poruke: „Nema ti više oca, zaklao sam ga“. Iza oca su ostala tri sina, on je imao 52 godine – priča Kenan.

Almin je prema Kenanovom kazivanju prije mjesec i po pisao Kenanu da će ubiti Redžiba.

– U depresiji sam, teško mi je, ali ako već taj ubica treba ići u zatvor neka leži koliko treba. Sinoć se u policiji vadio da je bio nesvjestan, a kada ga je ubio došao je kući nazvao mene i nema šta mi nije psovao – kazao je na kraju Kenan za Avaz”.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO