Brutalni ubica u tročlanu porodicu Đokić iz Aleksinca ispalio više metaka: Hici u glavu bili kobni

Popularno

Povezano


Porodica Đokić iz Aleksinca – Goran (57), njegova supruga Gordana (56) i kćerka Lidija (25), ubijena je sa više metaka, od kojih je smrtonosan bio, onaj koji je svakoj od žrtava ispaljen u glavu, piše Telegraf.rs.Pronađena čahura
– Način izvršenja djela govori o brutalnosti izvršioca. Goran je bio slabašnog zdravlja, mogao je lako da ga savlada i opljačka. O njegovoj supruzi i djevojci se ne može ni govoriti kao osobama koje bi bile u stanju da pruže otpor naoružanom napadaču. To što im je pucao u glavu ukazuje, da nije želio da ostavi ni najmanju mogućnost da prežive napad. Nažalost to ukazuje da je ubica vjerovatno neko iz njihovog okruženja, odnosno da su ga Đokići poznavali pa mu je namjera bila da ih spriječi da ga identifikuju – navode sagovornici Telegrafa.rs upoznati sa ovim slučajem.

- Marketing -

Mada se još precizno ne zna gdje je porodica ubijena, ima osnova za sumnju da su lišeni života u vozilu.

– Čahura koja je pronađena pored spaljenog automobila, ukazuje na vjerovatnoću da je ispala izvršiocu kada ih je skupljao dok je uklanjao tragove zločina. Spaljivanje automobila je također izvršeno u namjeri da se uklone tragovi ubistva. Također, vjerovatnije je da ih je odmah ubio, nego da ih je žive vozio nekoliko kilometara do mjesta likvidacije, jer je rizikovao da mu pruže otpor, da neko iskoči iz vozila, ili da na neki drugi način bude ometen u krvavoj namjeri – objašnjava izvor srbijanskog medija.

I pored intenzivne policijske potrage tokom koje je saslušan veći broj lica iz Aleksinca i okoline, za sada niko nije osumnjičen za zločin kakav se ne pamti. S obzirom na to da su tijela Đokića spaljena a zatim bačena u jamu u zabitom dijelu sela Moravac, te da su kola sakrivena u šumi, desetak kilometara dalje na nepristupačnom mjestu, jasno je da je ubica neko ko dobro poznaje taj kraj. Međutim, skoro je sasvim sigurno da je imao pomagače, jer je zločin dobro isplaniran.

Velika suma novca
Goran je izvjesno vrijeme praćen, napadač je bio upoznat sa njegovom navikom da vikendom obilazi majku, a znao je ono što i čitav Aleksinac, da sa sobom uvijek nosi veliku sumu novca.

Nešto ranije pronađena je jedna čahura kod zapaljenog automobila porodice iz Aleksinca. Tijela članova porodice Đokić spaljena su do te mjere da su bila neprepoznatljiva, a pronađena su u subotu poslije šest dana od nestanka, u rupi u ataru sela Moravac. Oko sedam kilometara dalje u selu Tešica bio je njihov automobil Passat, koji je također zapaljen,piše Avaz

- Marketing -

Najnovije