Brojni uspjesi kakanjskih radioamatera

Radio klub Kakanj E73EKK bilježi brojne uspjehe na proteklim ARG takmičenjima.

Na takmičenju koje je održano u organizaciji Radio kluba Zenica E71EZC na Smetovima 22.04.2018.  članovi kakanjskog kluba su ekipno osvojili peto mjesto u konkurenciji od četrnaest radio klubova.

Prvo mjesto je osvojila Adelisa Behramović u kategoriji žene do 21 godine, dok su treće mjesto osvojili Emin Šehić u kategoriji muškarci do 19 godina i Vildana Odobašić u kategoriji žene do 16 godina.

Naredno takmičenje koje je održano 06.05.2018. u Goraždu članovi Radio kluba Kakanj učestvovali su sa podmlađenom ekipom u šest kategorija i u ukupnom plasmanu su osvojili drugo mjesto.

Dok su pojedinačno su osvojili: Muhamed Fejzović prvo mjesto u kategoriji M-19, Aida Brkić treće mjesto u kategoriji Ž-14, Amela Sarajlić-Šišić treće mjesto u kategoriji Ž-35, Saida Kićo drugo mjesto u kategoriji Ž-21, Aida Kićo prvo mjesto u Ž-19, Edin Hadžimejlić prvo mjesto u kategoriji M-16, Bilal Brkić treće mjesto u kategoriji M-16.

Narednog vikenda 12. i 13. maja održava se jedno od najvećih radioamaterskih takmičenja u organizaciji ruskog DX kluba pod nazivom „CQ M CONTEST“.  Kakanjac Emin Šehić je pozvan od strane Svjetske Radioamaterske Unije (IARU) da bude u mješovitoj ekipi koju sačinjavaju mladi radioamateri iz Austrije, Njemačke i Hrvatske.

Takmičarska lokacija u blizini Zagreba u mjestu Kozjača u vlasništvu je Zdravka Balena 9A9A i Nikole Perćina 9A5W.

Organizatori obezbjeđuju smještaj i ishranu tokom 48- satnog takmičenja.

Video koji je postao hit na internetu.
Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar